19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Iveco Eurocargo е "Международен камион на годината 2016"

Новият Iveco Eurocargo е избран за „Международен камион на годината 2016“ от жури в състав от 25 страни, специализирани в търговските превозни средства, журналисти от цяла Европа. Престижната награда е четвъртата спечелена от Iveco през последните четири години.

Новият Eurocargo бе избран за “Международен камион на годината за 2016” от жури от 25 журналисти, представители на 25 водещи европейски списания в областта на товарните автомобили. Новият представител на Iveco в сегмента на товарните автомобили от среден клас надделя над силната конкуренция и спечели наградата със своя “най-голям принос в пътнотранспортната ефективност, оценяван на базата на критерии, включващи технически нововъведения, комфорт, безопасност, управляемост, горивна ефективност, екологично въздействие и обща цена на притежание (TCO)”.

Тази четвърта награда идва след "Международен камион на годината за 2013", спечелена от Stralis, "Международен ван на годината за 2015", спечелена от Daily, и "Международен автобус на годината за 2016", спечелена от Magelys.
Джаненрико Грифини, председател на конкурса "Камион на годината", обобщи гласуването на журито така: "Iveco ни предлага нов камион от средния клас, който за пореден път вдига летвата в един силно конкурентен сегмент, в който моделът Eurocargo задава стандартите вече 25 години".

Гласуването бе обявено вчера вечерта на изложението Solutrans за товарен и градски транспорт, който се провежда на всеки две години в Лион, Франция. Пиер Лают, президент на марката Iveco, получи наградата от г-н Грифини на гала вечеря в Лионската търговска камара.

Устойчивото развитие и енергийната ефективност са сред основните цели, към които марката се стреми, провеждайки изследователска дейност за намаляване на разхода на гориво и емисиите на традиционните дизелови двигатели, плод на която е разработването двигателната технология Hi-SCR. Работата в тази посока засили интереса
към използване на алтернативни горива и Iveco се превърна в европейски лидер в областта на товарните автомобили, работещи с природен газ.

Използвайки лидерството на Iveco в технологиите с природен газ, новият Eurocargo се предлага и в "супер-еко" версия, която работи с компресиран природен газ (CNG), предлагайки по-слабо въздействие върху околната среда и икономически предимства в сравнение с дизеловите версии. Шестлитровият двигател Tector с мощност 210 hp носи значителни ползи по отношение на ефективността, емисиите и обслужването. Вече съвместим с изискванията за емисии Euro VI стъпка C (в сила от 31.12.2016), той може да навлиза в градските центрове с ограничен достъп – ключово предимство при транспортни задачи с многобройни доставки. Наред с това, моделите Eurocargo с природен газ са изключително тихи, което ги прави идеали за нощна работа в града.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.