19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Как да махнем насекомите от колата

Едно от "любимите" събития на всеки един шофьор е да спре автомобила си след дълъг път и да види, че цялата предна част на автомобила му е събрала какви ли не насекоми. Автомобилът прилича на непочистена мухоловка. На всичкото отгоре това не е само естетичен проблем, защото вече мъртвите животинки могат да нанесат и поражения по боята и е повече от препоръчително да не бъдат оставяни дълго по автомобила.

Проблемът наистина е много досаден, особено ако тъкмо сте измили или полирали автомобила си. Затова трябва да прибегнете към няколкото варианта за отстраняване на гадините. Много от тях оставят киселинни петна, които малко по малко започват да прояждат лака и ако се забавите, може да стигнете до нужда от пребоядисване.

В повечето случаи може да се използва стъргало за механично премахване и почистване с кърпа след това. Трябва обаче да имате предвид, че този не много елегантен метод е доста груб към лака и има опасност да довършите това, което насекомите са започнали.

Ето защо първото решение трябва да бъде химическо третиране с накисване. На много места можете да откриете нужните препарати, които са на маслена основа и да "размекнете" насекомното гробище за няколко минути. Можете да се обърнете и към по-обикновени препарати за тази цел, но те невинаги дават желания резултат. Ако никой от изброените методи обаче не работи, то може наистина да се наложи да се отбиете при бояджията. Затова не трябва да се бавите и да оставяте гадините да изсъхнат.

По-различни са нещата с предното стъкло, където често също предават Богу дух различни летящи твари. При него обаче не може да използвате препарати на маслена основа. Първо опитайте с детергент и вода, като забърсването е препоръчително да става с микрофибърна кърпа, защото е по-щадяща за повърхността.

Ако това не помогне, обърнете се към по-абразивна гъба или парцал за по-сигурно механично отстраняване. Има и още една възможност - газираната напитка кола (независимо от марката). Тук обаче трябва да внимавате тя да не попадне върху боята и след третирането на стъклото хубаво да отстраните следите от сладката напитка.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 2
+ 0
- 0
sffsdf29009
+ 3
- 14
А пък като караш до 100-110км/ч почти не събираш буболечки
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.