28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Kia Proceed ни показва, че Cee'd ще е в духа на Stinger

КИА Моторс показа снимки на концептуалната разработка Proceed. Новият прототип ще осъществи световната си премиера на 12 септември, по време на Международния Автосалон във Франкфурт. Конструиран в дизайнерския център на марката във Франкфурт, само на 500 м от мястото, на което ще дебютира, прототипът ще демонстрира визията на следващо поколение Kia Cee'd.

Kia Proceed представя нова конструкция за марката. Уголеменият хечбек запaзва атлетичната форма на настоящия модел pro_cee’d, комбинирайки динамичната визия на своя предшественик с гъвкавост и функционалност. Реконструиран и насочен към ново поколение автомобилни потребители, моделът ще внесе нова свежест в семейството на Сийд.

Gregory Guillaume, Главният дизайнер на КИА Моторс за Европа, коментира: „В стремежа си да отговорим на европейските вкусове за горещ хечбек, насочихме вниманието си към разработката на различен, изцяло нов представител на семейство сийд. Концептът Proceed е израз на нашите възприятия как душата на pro_cee’d може да бъде превъплътена и съживена за едно ново поколение потребители, чийто приоритет са динамичното управление и спортни характеристики на автомобила.”

Прототипът представя нова конструкция за марката с екстравагантнo и динамичнo излъчване, мускулести линии, скосен покрив и компактна форма. Силуетът на автомобила е подчертан от серия отличителни дизайнерски линии. Формата на прототипа наподобява перка на акула, което обяснява липсата на Б-колони, докато страничните извивки оставят усещане за обем и подчертават мускулестата задна част. Proceed е оборудван с ексклузивни алуминиеви джанти с 6 спици, с диаметър 20 инча.

Докато дневните светлини са ключов елемент в идентичността на даден автомобил, Proceed предлага алтернативно решение – концептът се отличава с ‘Luminline’, илюминиращо осветление, обкантващо прозорците на автомобила, което разпознава и поздравява собственика при приближаването му до него. Осветлението служи като нощен визуален идентификатор и подчертава формата на Kia Proceed.

Въпреки че цялостната визия и пропорции са нови, Proceed се характеризира с разпознаваемите за марката дизайнерски мотиви: традиционната радиаторна решетка ‘тигров нос’, изваяната форма на предния капак, вдъхновена от спортния Stinger, остъклен покрив и други.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:28 1
+ 0
- 0
sffsdf28196
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.