29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Колко опасни могат да бъдат ремаркетата (видео)

Едно от най-опасните неща в наши дни е, че всеки може да се качи на всякаква кола и да кара като луд по магистралата или по-лошо - по улиците. Уроците по кромуване дават някаква подготовка на водачите, но лошата истина е, че всички се научаваме да караме кола по пътищата, с вече взетата книжка.

И докато овладяването на един автомобил изисква дадено време и умения, то безопасното шофиране на автомобил. с прикачено ремарке, каравана или платформа е още по-сложен и изискващ мислене и умения процес. Защото, дори и свикнали с поведението на колата, когато прикачим ремарке, тепърва трябва да свикваме с много неща: както променя поведението на колата ни, как се държи на пътя самото ремарке, дали е пълно или празно, къде точно е нареден товара върху него и т.н.

Карането с ремарке може и да не изглежда страшно на пръв поглед, но ако не е закачено като хората, не съответства на възможностит на колата, или пък не е добре балансирано с товара, може да превърне композицията в адски таран, сеещ смърт и разрушения по пътя. При това, дори не говорим за огромните ремаркета на тировете, а за тези на леки коли!

Именно това ни показва и тази видео компилация, както и какво е да загубиш близките си заради някой, който е бил нехаен или просто е надценил възможностите си:

Уверявайки се, че сте взели всички мерки да осигурите ремаркето и товара си, може да сте сигурни, че тези неща, които видяхте, може да не се случат с вас. И докато повечето хора са нетърпеливи да се метнат в колата и да поемат на път, то няколкото минути в повече, които да отделите, за да се уверите, че всичко е наред, наистина могат да спасят живот.

Как безопасно да натоварим ремаркето, вече ви разказахме в ето тази статия: http://auto.offnews.bg/news/Novini_1/Kak-bezopasno-da-naredim-tovar-v-remarketo-video_20919.html

А какво да правим, ако не ние сме шофьорите с ремаркето? На първо време, ако видите композиция на платното пред вас - спазвайте прилична дистанция и разумна скорост. Така, ще сте сигурни, че ще имате време за реакция. А ако ви се стори, че нещо не е наред с прикаченото към колата отпред ремарке - сигнализирайте на водача. По-добре да ви теглят една майна, ако не е имало проблем, отколкото да подминете и после да стане беля. А ако ремаркето е в насрещното платно има само две неща, които може да направите - разумна скорост и молене на господ...



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27422
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.