20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Комбито Renault Talisman Estate се присъединява към новия седан

Renault представи Talisman Estate, който ще застане редом до седан версията на модела, представена на 6 юли. Новото голямо комби предлага същите технологични характеристики, каквито има седанът, заедно с допълнителни възможности за превоз на товари.

Renault Talisman Estate е с идентични на седана размери (дължина: 4,86 метра / широчина: 1,87 м / височина: 1,46 м / междуосие: 2,81 м), както и със същите динамични пропорции и профил. В допълнение, комбито е с полирани алуминиеви релси на покрива и спойлер над петата врата. Благодарение на електрическата врата на багажника, която се активира чрез движение с крак под задната броня, багажникът предлага безконтактно отваряне и затваряне, улеснявайки по този начин товаренето. Товарното пространство на новия модел е 572 литра, с максимална дължина от 1116 мм. Когато задните седалки са сгънати, този показател нараства до 2010 мм, което се равнява на обем от почти 1700 литра.

Комби версията е с 20 мм допълнително място в областта на главата отзад, увеличавайки го до 886 мм, а в допълнение из автомобила има ниши за съхранение на вещи с общ обем 25 литра. Предните седалки са с до 10 възможни настройки (осем от които електрически регулируеми)и дължина на седалищната част, която може да се регулира напред/назад с до 60 мм (при ниво на оборудване Initiale Paris). Сред по-важните характеристики на седалките са интегрираната вентилация за по-висок комфорт в топло време и новата технология „Cover Carving Technology“ - здрави, полутвърди, олекотени черупки, вградени в облегалките на предните седалки, които освобождават допълнително пространство, включително повече от три сантиметра в областта на коленете за пътуващите отзад.

Както и седанът, Talisman Estate се предлага с технологията Multi-Sense, която комбинира завиване на четирите колела 4Control с активно окачване. Системата позволява персонализиране на шофирането с четири предварително програмирани настройки (Comfort, Sport, Neutral и Eco), плюс напълно конфигурируем режим Perso.

Renault Talisman Estate предлага мултимедийния таблет R-Link 2 на Renault, наличен или в 7-инчов хоризонтален (лендскейп) формат, или в 8,7-инчов вертикален (портрет) формат. R-Link 2 следи асистиращите управлението системи, както и всички стандартни задължения, каквито са навигация, аудио и климатик. В допълнение, клиентите ще могат да се радват на качествена аудиосистема със специално проектиран BOSE Surround Sound, генериран от 12 високоговорителя и субуфер. 

Сред системите за сигурност и асистиране на водача можем да отбележим адаптивен круиз контрол, активни аварийни спирачки (AEBS), разпознаване на знаците, предупреждение за напускане на лентата, автоматични светлини, камера за заден ход, хендс фри паркинг асистент, цветен head-up дисплей и др.

За задвижването на новия Renault Talisman Estate ще се грижи аналогична от седана двигателна гама - бензиновите Energy TCe150 и Energy TCe 200, комбинирани със 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител и три дизелови двигателя. От дизелите, Energy dCi 110 и dCi130 с 6-степенна механична или автоматична трансмисия с двоен съединител, както и битурбо агрегатът Energy dCi 160, който се куплира единствено с 6-степенна EDC трансмисия с двоен съединител.
Talisman Estate ще се предлага с избор от четири нива на оборудване, като допълнително ще се предлага върховото ниво Initiale Paris.

Първият си публичен дебют новото комби ще направи по време на Автомобилен салон Франкфурт 2015, в продажба в Европа ще влезе през първата половина на 2016. Продажбите в сегмент D (седани и комбита) в Европа са над 1 милион годишно, като комбитата представляват 54%. Затова новият модел, който наследява два от предходните на французите, е особено важен за стратегията на марката.

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2299
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.