28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Комбито на Dacia Logan с приключенска Stepway версия

Комбито Logan MCV Stepway е най-новото попълнение в гамата модели на Dacia с приключенски визуален пакет. Така, MCV се присъединява към Sandero, Lodgy и Dokker, чиято специална версия черпи вдъхновение от оф-роуд машините.

Без да е офроудър, Dacia Logan MCV Stepway e с увеличен до 174 мм клирънс, което го прави по-висок с цели 5 см, спрямо конвенционалното комби. В допълнение, моделът разполага с масивните черни защити в долната част на купето и рейки на багажника в стила на един истински 4-колесен авантюрист. В предната част на новия Logan MCV Stepway изпъкват двуцветната броня, хромираната защитна скара под двигателния отсек, както и монтирането на фарове за мъгла.

Подобно на другите модели в Stepway гамата, радиаторната решетка на новия Logan MCV Stepway отразява черните елементи на двуцветната броня, а колесните арки и праговете са акцентирани чрез ексклузивна облицовка. Новото комби идва с избор от два цвята при лансирането си – Лазурно син и Кафяв „Вижън“– комбинирани с нови, 16-инчови джанти Bayadere Dark Metal Flexwheel.

Интериорът се радва на нова, по-луксозна атмосфера. Тя се вижда в хромираните дръжки на вратите, докато панелът на централната конзола и вентилационните отвори са облицовани със същия сатениран на цвят материал. Новият Logan MCV Stepway идва с новия 4-лъч волан на Dacia и като цяло с по-богато оборудване, включващо задни паркинг сензори и асистент за потегляне по наклон (+камера за заден ход като опция).

Dacia Logan MCV Stepway ще се предлага с избор от 2 двигателя – бензинов TCe 90 с 5-степенна механична скоростна кутия (комбиниран разход на гориво: 5,1 л/100 км / емисии CO2: 115 г/км) и дизелов dCi 90 с 5-степенна механична скоростна кутия (комбиниран разход на гориво: 3,9 л/100 км / емисии CO2: 100 г/км).

Dacia ще предложи и напълно новия, атмосферен бензинов двигател SCe 75, който отговаря на стандарта за вредни емисии Евро 6. Този 1,0-литров, 3-цилиндров двигател генерира 75 к.с. при 6400 об/мин и 97 Нм въртящ момент при 3500 об/мин. Наличен в базовото ниво на новите Sandero, Logan и Logan MCV, той намалява разхода на гориво и вредните емисии CO2 с почти 10% спрямо 1,2-литровия 16-клапанов предшественик със 75 к.с.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21635
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.