28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Lamborghini Aventador S: 4 задвижващи и 4 завиващи колела

Флагманът на "биковете" от Сант'Агата Lamborghini Aventador получи освежаваща нова версия. Носеща добавката S към името си, новата версия предлага с 40 "кончета" повече от досегашния модел, а най-голямата новост е новата 4-колесна завиваща система.

Доколкото промените във външния вид на Lamborghini Aventador S не са кой знае колко (по-агресивен стайлинг), то технологичните новости са повече от сериозни. Връщайки се на дизайна, всички обновления са с цел не само красота, но и оптимизиране на въздушния поток и увеличаване на притискателните сили. Така, силата на притискане в предната част се е увеличила с цели 130%, а общата аеродинамична ефективност е с 50% по-голяма от тази на досегашния модел.

Lamborghini Aventador S носи индекс LP 740-4, което ще рече, че 6,5-литровият атмосферен V12 двигател е оптимизиран да доставя с 40 "кончета" повече от досега. Или цели 740, предавани към четирите колела чрез 7-степенна ISR скоростна кутия. Въртящият момент е 690 Нм, доставяни при 5500 об/мин.

Мощностната добавка е получена чрез оптимизиране на двигателя и въздухозаборната му система, а максималните обороти на мотора са повишени от 8350 на 8500. Така, Lamborghini Aventador S ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2,9 секунди, до 200 км/ч - за 8.8 секунди, а до 300 км/ч. - за 24.2 секунди. Максималната скорост на бичето е 350 км/ч.

Aventador S става първият сериен модел на Lamborghini, който получава система за завиване и на четирите колела. Идеята е да се повиши латералният контрол, като колата става по-гъвкава при ниски и средни скорости и по-стабилна при високи скорости. Цялото окачване е адаптирано към новата система за завиване.

Друга новост във фейслифтовия Авентадор е използването на нови специално разработени гуми Pirelli P Zero, повишаващия сцеплението и спирачната ефективност. Което ни подсеща, че карбоново-керамичните спирачки се нуждаят от едва 31 метра за да спрат болида на място от 100 км/ч.

В интериора, Lamborghini Aventador S се е сдобил с нов дигитален инструментален панел, а при селектора за избиране на режим за движение освен регулярните Strada, Sport и Corsa се е появил режим с индивидуални настройки, наречен Ego. Цената на новия италиански суперкар започва от 281 555 евро.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:58 1
+ 0
- 0
sffsdf19446
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.