16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Land Rover атакува Женева с купе-кросоувъра Velar

Подсегментът на купе-кросоувърите е изключително интересен и по-скоро бутиков, най-вече заради деликатните си граници и трудността в създаването на голям, висок, но в същото време луксозен и претенциозен автомобил. Някои компании обаче не се притесняват да запретнат ръкави и да създадат машина, отличаваща се сериозно от конкурентите на пътя. Такъв е случаят с новия Range Rover Velar, който ще дебютира след дни в Женева.

В семейството на компанията новото високо купе се намества между моделите Evoque и Sport. Носи елегантния градски дух със себе си, но съвсем не изглежда беззъб и свенлив, когато погледне встрани от пътя. Velar сякаш е отлят от една красива капка метал, наподобявайки моно конструкция на купето. Автомобилът представя всички ключови линии на компанията и няма как да бъде объркано чие лого грее на решетката отпред.

Производителят ще предложи новобранеца с палитра от два бензинови и един дизелов двигатели. Към първите са 2-литров турбо бензинов двигател с мощност 247 к.с., с който ще бъде оборудвано най-ниското ниво със стартова цена в САЩ от 51 000 долара. Вторият бензинов агрегат пък предлага много по-сериозна динамика и два цилиндъра повече - 3-литров V6 със суперчарджър и мощност от 380 к.с. Феновете на дизела пък ще могат да се насладят на 2-литров двигател с мощност 180 к.с.

Със сигурност Velar ще бъде сред най-луксозните индивиди на пътя, но той няма да се притеснява и да си поизцапа крачетата. Най-скъпата версия разполага серийно, а при останалите като екстра с пневматично окачване, което добавя още 3.8 см към височината спрямо терена до максималните 25.1 см. Задвижването на всички колела няма смисъл дори да се споменава.

Интериорът отговаря на класата на автомобила. В центъра на вниманието са двата 10-инчови екрана. Горният отговаря за навигацията и обслужването на телефонните разговори, докато долният предлага настройките за различните системи. Удобно изглеждащите седалки очаквано се предлагат във висококачествена кожа, но по желание се предлага алтернативна вълнена тапицерия Dapple Green.

От Land Rover предвиждат първите 500 броя в САЩ да бъдат от специална серия, натъпкана с екстри. Тя ще е от топ нивото с V6 бензиновия двигател, карбонови елементи с меден оттенък и 1600-ватова аудио система Meridian Signature. Огромните 22-инчови джанти пък ще бъдат един от акцентите в екстериора.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21887
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.