29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Луксозният SUV DS 7 Crossback идва с хибридна 4х4 система

Луксозното подразделение на PSA Peugeot-Citroen представи новия си флагмански SUV. Наречен DS7 Crossback, моделът обещава да е най-технологичният модел в историята на марката, като предлага "екстри" като система за нощно виждане, адаптивно окачване, светодиодни фарове, завъртащи се на 180 градуса и нова хибридна система.

Кросоувърът идва с нов свеж дизайн, с приятни, но същевременно мускулести и агресивни черти. Интериорът също е на високо ниво, с два 12 – инчови екрана, разположени в сърцето на купето. Първият е иновация в изключително конкурентния свят на SUV автомобилите: той работи с навигационната система, като същевременно управлява мултимедиен интерфейс, функциите MirrorScreen и DS CONNECT. Вторият е екран с възможност за персонализиране, предназначен за цифрово арматурно табло.

Най-важното за новия DS7 Crossback, обаче, е неговата хибридна технология. Тя се състои от бензинов турбомотор с 200 к.с. и два електромотора на всеки от мостовете, постигащи по 80 kW. Освен това, моделът е плъг-ин хибрид, с възможноста за зареждане на батерията от контакта, а пробегът изцяло на електричество е до 60 км.

Литиево-йонните батерии са с капацитет 13 kWh и са разположени под задните седалки, което позволява да се запази изцяло обемът на багажника. В стандартен режим в контакт 16А, зареждането отнема 4 часа и половина. В бърз режим, може да отнеме по-малко от 2 часа и половина, със зарядно устройство 6.6 kW което се включва в 32 A контакт.

Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, а благодарение на двата електромотора, DS7 Crossback се превръща в пълноценен 4х4 автомобил - нещо, което липсва на останалите SUV модели в гамата на PSA. Хибридната модификация предлага три режима на задвижване - 100% електрически (ZEV), хибриден или комбиниран (SPORT) и 4WD. Акумулаторът се възстановява, когато автомобилът забавя (спиране подаването на газ и при натискане на спирачка).

Освен хибридната версия E-Tense, DS 7 CROSSBACK ще се предлага с възможност за избор между пет конвенционални двигателя - три бензинови задвижвания (THP 230 и THP 180 с 8-степенен автоматик), PureTech 130 с 6-степенна ръчна скоростна кутия, и две дизелови задвижвания (BlueHDi 130  с 6-степенна ръчна скоростна кутия или EAT8, както и BlueHDi 180 EAT8).



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21842
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.