18 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Малък и зъл: това е новото Renault Clio R.S.

След като неотдавна бе представен фейслифтът на последното поколение Renault Clio, сега, френският производител показва и преработената „гореща” версия на мъника – Clio R.S.

Спортните версии на хечбека са две - Clio R.S. 200 EDC и Clio R.S. Trophy, като се предлагат съответно с избор от два бензинови двигателя с 200 и 220 к.с. при версията Trophy и три типа шасита. Моделът въвежда на пазара много ефикасната и иновативна осветителна система R.S. VISION, която е ексклузивният светлинен подпис на Renault Sport.

Двигателите на новото Clio R.S. са свързани към 6-степенната EDC автоматична трансмисия с двоен съединител и с монтирани върху волана планки за смяна на предавките. Относно изборът на шаси, възможностите са шаси Sport със 17- или 18-инчови джанти, подчертаващо гъвкавостта и ежедневното шофиране; по-коравото шаси Cup със 18-инчови джанти, предлагащо перфектната смес между пътни и пистови характеристики на шофиране; и шаси Trophy с 18-инчови джанти, снижено с 20 мм отпред и 10 мм отзад, което поставя акцента върху най-чистото удоволствие от шофирането.

Версията Clio R.S. Trophy може да се поръча с ексклузивната и уникална за сегмента ауспухова система, вдъхновена от концептуалния Clio R.S 16 и разработена съвместно със специалиста в индустрията Akrapovič, която насища двигателя с моментално разпознаваем звук и гарантира брутално ускорение.

Двигателят с 200 к.с. се предлага с шаситата Sport и Cup, докато версията с 220 к.с. може да се избере за варианта Trophy. Версията Trophy 220 е способна да победи всички останали автомобила в класа си, ускорявайки от 0 до 100 км/ч за само 6,6 сек; 14,5 сек трае спринтът от място до 400 метра, докато максималната скорост е 235 км/ч.

Clio R.S. предлага също и безпрецедентен за сегмента пакет от оборудване, включително Launch Control, система R.S. Drive, която дава възможност за избор между три режима на движение (Normal, Sport и Race), приложението R.S. Monitor и хидравлично компресирани стопери за поемане на неравностите на пътя, разработени от Renault Sport за ралитата.

Благодарение на специфична предна броня, предната част на новото CLIO R.S. е визуално по-широка, като автомобилът е допълнен от атрактивна LED осветителна технология във формата на кариран флаг, наречен R.S. Vision. Тя гарантира отличителен облик и изключително осветяване. Тази ексклузивна технология, която за пръв път видяхме в концептуалния модел Clio R.S. 16, координира светлините за мъгла, завиващите светлини, габаритите, късите и дългите светлини на фаровете, за да подобри видимостта през нощта.

Новото Clio R.S. предлага също нови 18-инчови джанти и специфични прагове. Отзад се откроява спортен спойлер, функционален дифузьор и двоен ауспухов накрайник, докато задните светлини пренасят С-образния светлинен подпис. Логото Renault Sport (R.S.) се появява под емблемата на Renault отпред, върху джантите и отзад на автомобила.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:16 1
+ 0
- 0
sffsdf13389
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.