19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mercedes показа обновения S-Class в София,  празнува половин век AMG

Германският производител Mercedes-Benz радва феновете на марката, а и всички посетители на Автосалон София 2017, с някои от най-актуалните си модели. Чрез новия си вносител в България, компанията показва автомобили, с които навлиза в нови сегменти.

Съвместно със спортното си подразделение AMG, което празнува половин век, марката разширява продуктовото си портфолио, като добавя в гамата новият GLC 43 4Matic купе. SUV-купето комбинира спортно елегантен дизайн с впечатляващо представяне на пътя и предимствата на SUV-модел като позиция на седене, функционалност на интериора и възможности извън пътя. Купето е оборудвано с 3,0-литров би-турбо V6 двигател, развиващ 367 к.с. и автоматична трансмисия 9G TRONIC с бърза смяна на предавките.

Задвижването осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди. Включена е и AMG-версия на 4MATIC-системата за задвижване на всички колела, с основна роля на задния мост при съотношение 31:69. Крос-упето предлага още независимото спортно окачване AIR BODY CONTROL, като клирънсът, в зависимост от терена, може да се променя с натискането на само един бутон.

На изложението в София дефилира и обновената S-Class на Mercedes-Benz във версията S 400 d 4Matic L. При флагмана на германците промените във външния вид са засегнали оптиката, като конфигурацията на фаровете е напълно променена. Лимузината е получила и нова решетка на радиатора. В оборудването са включени както нови, така и познати, но подобрени системи за безопасност и асистенти на водача.

Сред обновените опции е и системата Energizing, която предлага редица 10-минутни програми за повдигане на настроението на вадача и пътниците. В зависимост от избраната програма автомобилът променя настройките на седалките (подгряване, вентилация и масаж), светодиодното осветление на салона (64 цвята по избор), климатика, включително с ароматизиране, и дори избира музикален съпровод.

Любопитна новост е и купето на новото поколение на Mercedes-Benz E–Class. То е получило многокамерно пневматично окачване, което позволява избор между 3 варианта на твърдост. Има и допълнителна система Dynamic Select (опция), при която водачът сам може да настройва всички системи на автомобила. В оборудването на салона на автомобила влизат още светодионо осветление в 64 цвята, а също така различни варианти на кожа, декоративни елементи от дърво и метал, 12,3-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система и опционален приборен панел.

На изложението в Интер Експо Център присъстват и други впечатляващи експонати. Сред тях са Mercedes-Benz GLE 63 AMG Coupe, Mercedes-Benz GTC Roadster, Mercedes-Benz E 220 d 4Matic, Mercedes-Benz GLA 200 d 4Matic, Mercedes-Benz GLC 350 e 4Matic и Mercedes-Benz GLE.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28848
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.