29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mercedes пуска корав G350 d Proffesional

Mercedes-Benz допълва гамата на легендата G-Class, включвайки силно подготвен вариант G350 d Proffesional. В сравнение с предшественика си, новият модел предлага нов функционален интериор и лукс от класа. Всички останали G-Class модификации също са преминали през технологичен ъптдейт на инфоразвлекателната система, навигацията и комуникационните системи. С допълнителните опции и вътрешни и външни пакети клиентите могат да направят още по-индивидуален всеки автомобил.

От Щутгарт залагат големи надежди на Mercedes G350 d Proffesional, който е на здрава рама, разполага с постоянно 4х4 задвижване и 3 електрически блокиращи се до 100% диференциали. Дизеловият двигател е с работен обем 2987 куб. см. и прекрасна крива на мощността и въртящия момент. Агрегатът е с 33% по-мощен от предшественика си (монтиран на G 300 CDI), а по каталожни данни средният разход на гориво е с 15,4% по-нисък, достигащ 9,9 л/ 100 км. 7G-Tronic Plus автоматичната трансмисия комбинира отлична отзивчивост и конкурентна ефективност.

Дизайнът на G 350 d Professional може да се познае по открояващата се матово черна решетка между фаровете, както и черните лети джанти. А/Т гумите в размер 265/70 R16 осигуряват перфектно сцепление дори при най-тежки условия.
Благодарение на модифицираното си окачване, даващо 10 мм повече клиренс (до 245 мм), препятствията вече се покоряват по-лесно. Заради повишеният клиренс са подобрени ъглите на заход (36 градуса) и спускане (39 градуса), като за сравнение при нормален модел те са 30/30. G 350 d Professional е готов и за тежки товарни задачи. Товароносимостта на машината е близо 600 кг, а може да тегли 3.2 тона прикачен товар.

Интериорът на Mercedes-Benz G350 d Proffesional също се различава от този на предшественика G 300 CDI Professional. Старият модел бе базиран почти изцяло на функционалното табло от 461-ца, а новият е на базата на по-техничарската 463-ка. Клиентите ще разполагат с висококачествени материали, повече комфорт и ергономия. Мултиволанът вече е стандартно предложение, както и електрическото му регулиране. Предните кресла също се регулират електрически.

Екстри, които клиентите могат да добавят към техния G 350 d Professional, са стоманена предна броня със заготовка за лебедка и опционален Professional Off-Road пакет, включващ решетки на би-ксеноновите фарове, решетки на предните мигачи, затъмнени стъкла (странични и задно), махагонови детайли в интериора и заготовка за хендсфри система, както и багажник на покрива за още повече място за багаж. Две матови бои и единадесет металика се предлагат за G 350 d Professional. Оф-роуд иконата запазва стила си със специалните цветове "Пустинен пясък", "Китайско синьо" и специалният цвят "Ото" от G-класата на Гюнтер Холторф, с която той обиколи света.

Официалната дата, в която се пускат продажбите на G 350 d Professional, е 1-ви юни, а първите поръчани ще бъдат при клиентите до началото на септември 2016 г. Цените започват от 79 968 евро в Германия.

Всички останали варианти на Mercedes-Benz G-Class са с подобрени характеристики, както и с промени в интериора. Оборудването, което досега бе предлагано, е заменено с по-добро. Последните нововъведения включват 8-инчов цветен екран с висока резолюция и WLAN хотспот, Mercedes-Benz SOS-бутон, който работи в 20 държави в Европа, както и САЩ, Канада и Китай, трафик информация с постоянни ъпдейти, интегриране на Android и iOS устройства, вграден в подлакътника телефон, предлагащ и интернет чрез 2G/3G/4G

Опционалният антрацит интериорен цвят е нов за G500 и AMG-моделите. Клиентите могат да го поръчват като алтернатива без доплащане. Екстериорът на легендата пък може да бъде боядисан в черен мат, а летите джанти да са обути с 265/70 R16 гуми срещу скромно доплащане. Пазарната премиера на ревизираната G-Class ще бъде през септември 2016 г., а цените ще започват от 90 636 евро.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:19 1
+ 0
- 0
sffsdf11879
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.