17 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mitsubishi e-Evolution е EVO-то на кросоувърите

Иконичното за Mitsubishi название Evolution се завръща. Този път, обаче, вместо седан, готов за рали подвизи със славните си характеристики или всъдеход, покорил пустините на Африка, виждаме концепция за кросоувър с електрическо задвижване, наречен Mitsubishi e-Evolution. Дебютът й бе на стартиралото автоизложение Tokyo Motor Show.

Макар и да ви се струва странно, че японците използват легендарното име, за кола, която няма общо с предшествениците си, ще ви кажем, че Mitsubishi e-Evolution е част от новата стратегия на марката, която сега е под контрола на Renault - Nissan. А тази стратегия включва развитие именно в сегментите SUV и електромобили - на първия принадлежи настоящето, а на втория - бъдещето. Ще ви припомним, че по подобен начин бе възродено и името Eclipse, което вместо от нова спортна кола се носи от SUV купето Eclipse Cross.

Та, Mitsubishi e-Evolution е електрически SUV "с високи динамични характеристики". За задвижването му се грижат цели три електродвигателя и пакет батерии, вградени в пода. Задвижването е електрическо 4WD, като двата задни електромотора се сработват за да работят като torque vectoring система.

На разположение в концептуалния SUV е и технолгоията на Mitsubishi Super All-Wheel Control (S-AWC), която предоставя доста спортно управление. Спирачната система използзва електрически задвижвани вместо хидравлични бутала.

Колата разполага и с "изкуствен интелект" - система, която, според Mitsubishi подобрява способностите на водача, като го подпомага чрез серия от сензори, четящи промените в условията на пътя и трафика.Освен това, изкуственият интелект може да предложи на водача и истински тренировки за подобряване на шофирането - като виртуален рали-инструктор.

Що се отнася до дизайна той определено е малко странен, но и много приятен, като се разпознава като 100% Mitsubishi. Виждаме фирмената решетка Dynamic Shield, само че облечена в стъкло, масивни въздухозаборници, които да охлаждат спирачките и доста скосено предно стъкло. Като цяло, визията е агресивна и спортна и би трябвало да привлече феновете на някогашното EVO - независимо дали говорим за спортния Lancer или невероятното рали-Pajero.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf29108
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.