19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Немският Хълк е тук - Mercedes-AMG GT R (снимки)

Третото попълнение на AMG GT семейството най-накрая е готово. Mercedes разкриха баткото GT R, заемащ върховата позиция на модела, с идеалната комбинация от намалено тегло и повече кончета.Ако трябва да съпоставим новия звяр с GT S, а наистина трябва, то GT R е с 90 кг по-лек и благодарение на допълнителна работа по 4-литровия битурбо V8, същият разполага със 74 к.с. и 50 Нм въртящ момент повече или общо 585 к.с. и 700 Нм. 

Мощността се предава към задните колела през променена версия на 7-степенната трансмисия с два съединителя. При GT R първа скорост е удължена, а седма е с понижено предавателно число за по-бързо ускорение. R спринтира до 100 км/ч за 3,6 секунди или с 0,2 секунди по-бързо от GT S, максималната скорост вече е 318 км/ч. 

Освен промените по мотора и уникалната за него зелена боя, GT R получава специално внимание и в други отношения. Предната решетка идва от състезателния GT3 автомобил, калниците са разширени с 4,5 см, а въздуховодите са раздути за по-добро охлаждане на двигателя. Нова изпускателна система вади по-спортен звук и сваля теглото с допълнителни 6 кг. 

Аеродинамиката също е сериозно застъпена като тема. Предният сплитер е по-широк, а голямо крило притиска задницата към асфалта. Под предницата на колата се крие активен елемент, който се снишава, когато машината се движи с 80 км/ч в състезателен режим за по-добра обтекаемост. 

Нововъведение за AMG модел с завиването и на задните колела. За да направят зеления звяр по-поврътлив, до 100 км/ч задните гуми завиват в противоположна посока на предните , над тази скорост се синхронизират за подобряване на стабилността.  В стандартното оборудване е включен електронно управляем диференциал с ограничено приплъзване. 

Що се отнася до интериора, GT R е обзаведен с тапицирани с кожа AMG спортни седалки. Като опции са възможни елементи като жълти предпазни колани и  също така жълти акценти по таблото.

Новият немец ще се търкаля на 19-инчови джанти отпред и 20-ки отзад, всички обути в Michelin Pilot Sport Cup 2 - 275/35 на предните и 325/30 на задните колела. 

Все още няма обявена цена, но можем да сме сигурни, че всичко споменато по-горе няма да е никак евтино. 



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:16 1
+ 0
- 0
sffsdf12958
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.