28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nissan Sway ще дебютира на автомобилен салон София 2015

Концептуалният компактен хечбек Nissan Sway ще направи дебюта си пред българската публика по време на автомобилния салон в София на 16 октомври. Представен на Автомобилен салон Женева 2015, Sway е поглед към бъдещия дизайн на компактните модели на Nissan.

Sway има нелеката задача да разтърси компактния хечбек сегмент, който традиционно е консервативен. За целта, прототипът използва динамични линии и запомняща се предница, изчистен интериор и богато използване на цветове.

Екстериорът смесва четири откроими елемента - V-образната решетка, плаващия покрив, оформените като бумеранг светлини и извитата нагоре С-колона – за да оформят нов дизайнерски подпис, който вече сме виждали в Nissan Lannia Concept, представен по време на Автомобилния салон в Пекин през 2014, както и при новото Murano, лансирано в САЩ. За пръв път тази нова дизайнерска идентичност се прилага върху компактен хечбек, в случая Sway, като тази посока в дизайна ще бъде последвана от бъдещите модели на Nissan в различните пазарни сегменти, навсякъде по света.

Характерните задни светлини, също с формата на бумеранг, са също толкова ефектни. Двата трапецовидни ауспуха излизат от двете страни на регистрационния номер, насочени към средата на задната секция, а не под бронята.

Екстериорният цвят на Nissan Sway е „Grey Morning Blue“, сиво с нюанси на синьо, които са видими на светлина, хармонизиран с контрастиращ оранжев цвят. Интериорът използва по-тъмно, по-дълбоко синьо, с контрастиращи оранжеви и слонова кост цветове, съвпадащи с тези на екстериора.

Вдъхновен от концепцията IDx, показана за пръв път на салона в Токио през 2013, Sway възприема – и развива – своята интериорна дизайнерска концепция за арматурно табло, оформено като плъзгащо се крило. Водачът вижда само два основни уреда, като всички останали функции се управляват от голям трапецовиден таблет по средата на таблото. Той се вижда – и може да се използва – от водача и пътника до него.

Олекотените седалки са с алуминиева структура – отново видима – и са тапицирани с луксозен плат, наподобяващ велур, частично акцентиран с материал с перлен ефект, като е използвана техника за шиене, която обикновено се използва при луксозните дамски чанти.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.