29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres показва гамата си от летни гуми точно навреме

Качествените летни гуми със сигурност са от първостепенно значение за безопасно придвижване през задаващия се летен и отпускарски сезон. Ето защо финландският производител на автомобилни гуми Nokian Tyres пуска на пазара някои новости и разширява досегашното си портфолио от летни модели.

Летните гуми трябва да се поставят на колата веднага след края на зимата или когато дневните температури надвишават 7°C в продължение на няколко дни. Редовната проверка и правилното налягане в гумите им позволява да работят оптимално, изпълвайки предвидения им жизнен цикъл. Когато избирате летни гуми, не забравяйте няколко важни критерии като правилните размери, предназначение, скоростен и товарен индекс и здравина. Полезно би било да потърсите и съвет при избора от професионалисти. 

Новата Nokian Rockproof – за сериозен офроуд, големи SUV и професионална употреба

Новост за истинските фенове на офроуда, големите SUV и леки камиони. Тази гума предлага стабилност, изключителна издръжливост и здравина благодарение на специалната каучукова смес на протектора – Nokian Rockproof Hybrid, която се справя успешно с неочаквани удари от остри предмети при сериозна офроуд употреба. Оптимизираните стабилизатори на протекторните блокове осигуряват по-прецизно управление и стабилност. Гумата е супер устойчива срещу нарязване, а специални издатини в основата на каналите предотвратяват заклещването на камъни. Всичко това в комбинация с уникалната технология Aramid Sidewall карат Rockproof да се чувства у дома си и при най-тежките условия. Тя ще се предлага в размери от 16 и 17 инча и скоростен индекс Q (до 160 км/ч). През годината ще бъдат добавени още размери.

Nokian Line SUV и Nokian zLine SUV – уникални SUV гуми с арамидни влакна в страниците

Популярните премиум летни SUV гуми гарантират висока безопасност и комфорт. Те предлагат перфектно представяне както по неравни участъци, така и в „градската джунгла“, особено върху коварната мокра настилка. За максимална издръжливост и защита, страниците на гумите са подсилени с арамидни влакна. Високата горивна ефективност и превъзходното усещане при шофиране правят тези SUV гуми много популярен избор. Моделът Nokian Line SUV бе класиран на 3-то място в летния тест на ADAC за 2017 г. и също така отличен в тестовете на TCS и ÖAMTC. Серията Nokian zLine SUV е предназначена за по-мощни и спортни SUV, развиващи високи скорости. Уникалната гаранция Nokian Tyres Aramid Guarantee покрива инцидентни повреди върху страниците на SUV гумите, а компанията заменя повредената гума с нова напълно безплатно. Nokian Line SUV е налична в размери от 15 до 19 инча и скоростен индекс H, T, V. Nokian zLine SUV се предлага в размери от 17 до 22 инча и скоростен индекс V, W, Y.

Nokian eLine 2 – максимална ефективност, безопасност и екологичност
Страхотната лятна гума с рейтинг АА осигурява надеждно представяне при всякакви условия. Тя предлага най-доброто възможно сцепление на мокро и горивна ефективност, респективно оценени с АА по скалата на ЕС. Уникалната технология срещу аквапланинг Coanda осигурява допълнителен резерв от сцепление при наводнени участъци. Каучуковата смес се представя изключително при широк диапазон от температури, запазва сцепление на мокро и осигурява ниско съпротивление при търкаляне, което спестява до 0.6 литра на 100 км. Благодарение на тези си качества, Nokian eLine 2 е подходящ избор за електрически и хибридни автомобили. Моделът е наличен в 15 и 16-инчов размер и скоростен индекс H и W.

Nokian zLine– оптимално поведение при високи скорости

Перфектният модел за шофьори, които търсят оптимално поведение и при високи скорости. Уникални елипсовидни вдлъбнатини в напречните канали и полираните основни такива по протежението на гумата максимално предпазват от аквапланинг. Специалната каучукова смес Nokian Intelligent UHP Silica има стабилно сцепление с пътя при всички скорости в голям диапазон от температури. Гумата е подходяща не само за спортни коли, но и за любители шофьори, които търсят прецизно усещане за сцеплението на автомобила. zLine е определена като много препоръчителна в летните тестове за 2017г. на авторитетното немско списание Auto Zeitung. Налични размери за модела са от 16 до 21 инча и скоростен рейтинг V, W, X, Y.

Nokian iLine – премиум качество за условията в Централна Европа
Лятна гума със забележителна горивна ефективност, проектирана за по-малки и средно големи семейни автомобили. Ефективното противодействие на аквапланинга се осъществява от специални Venturi канали. Каучуковата смес iLine Silica гарантира отлично сцепление на мокро и ниско съпротивление при търкаляне при всякакви температури. Кръгли вдлъбнатини по стените на напречните канали насочват въздушния поток и предотвратяват създаването на неприятен шум от гумите. Наличните размери са от 13 до 16 инча със скоростен индекс T и H.

Nokian Line – супер ефективнo и доказанo решение
Доказан модел с изключителни качества на сухо и мокро. Елипсовидни вдлъбнатини в напречните канали дават ефективна защита от аквапланинг при тежки метеорологични условия. Гумата дава усещане за прецизна управляемост и стабилност, има ниско съпротивление при търкаляне и пести гориво благодарение на специалните Cross-Block напречни ламели в блокчетата. Дългият експлоатационен живот, ниското ниво на шум и комфортното представяне на модела са високо оценени от независими организации за тестване на летни гуми за 2017 г. като ADAC, ÖAMTC и TCS. Наличните размери са от 13 до 17 инча със скоростен индекс T, H, V, W.

Nokian cLine Van и Nokian cLine Cargo – стабилност, издръжливост и безопасност за професионална употреба
Стабилността и издръжливостта на Nokian cLine се дължи на специалните триъгълни стабилизатори на протекторните блокове, което също така намалява износването им. Новата каучукова смес Clinch успешно намалява шума, а вълнообразният централен канал значително намалява риска от аквапланинг при обилни валежи. Nokian cLine Van е налична в размери от 14 до 17 инча и скоростен индекс S и T. Nokian cLine Cargo се предлага в размери от 15 до 17 инча и скоростен индекс S, T, R.

Патентованият от Nokian Tyres индикатор за безопасно шофиране DSI е изобразен директно върху протектора на всички летни гуми на компанията. Благодарение на него шофьорите могат на момента да видят колко милиметра е грайферът на гумата. Те са обозначени с числа и след определено износване избледняват. За да се гарантира безопасност от Nokian Tyres препоръчват дълбочината на протектора да бъде поне 4 мм, т.е. в случай, че цифрата 4 върху протектора вече избледнява, то е разумно гумата да бъде сменена с нова.

Независимо каква марка е вашата кола, гумите са единствената връзка между нея и пътя. „В нашите тестови центрове симулираме шофиране при екстремни условия през всички сезони. Към модерната тестова апаратура и прецизните технологии, прибавяме наблюденията и съветите на нашите опитни тестови пилоти, за да гарантираме освен безопасност и прекрасно усещане,“ казва Хану Литсола, управляващ директор в Nokian Tyres Централна Европа.

Най-съвременните продукти на Nokian Tyres са в резултат на повече от 80 години опит, тестове и постоянно търсене на най-добрите решения. Nokian Tyres е най-северният производител на автомобилни гуми и разбира много добре нуждата от различни решения в зависимост от региона и специфичните му условия. Ето защо компанията тества новите си продукти по целия свят. Nokian Tyres използва знанията си и прилага иновациите в името на най-голямата си цел – безопасността.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:51 1
+ 0
- 0
sffsdf23283
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.