28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres представя на българските шофьори премиум гумите си за новия зимен сезон

Финландският премиум производител на автомобилни гуми Nokian Tyres представя на българските водачи новата си гама зимни гуми за предстоящия зимен сезон

Искате ли да се насладите на абсолютна безопасност и комфорт независимо от капризите на зимата? Ако да, доверете се на зимните гуми на Nokian Tyres с техните перфектни качества за разнообразните пътни условия, които предлага зимния сезон в България – било то киша, снежна буря, дъжд или сух път. С премиум продуктите на Nokian Tyres може да забравите за клопките на зимата.

Nokian WR A4 – покровителят на зимното време
Тазгодишното ново попълнение в зимното портфолио на компанията. Новото поколение зимни гуми WR A4 прави възможно спортното шофиране по всякакви настилки благодарение на перфектното сцепление, което предлагат. Иновативната смес Performance Traction Silica, съдържащa естествен каучук, силика и рапично масло осигурява максимално сцепление, отлична стабилност и устойчивост на износване. Новата смес прави гумата изключително устойчива на удари и спукване. Отличното сцепление остава същото дори при промени в температурата и с напредване на километрите. В централната част на гумата е разположено солидно надлъжно ребро, съставено от протекторни блокове. Благодарение на технологиите Functional Performance Siping и Centipede Siping – специални назъбени ламели, наподобяващи следи на стоножка, WR A4 предлага максимална контактна повърхност за по-добро управление и сцепление на сняг и киша в различни ъгли на завиване. Технологията Coanda предпазва от аквапланинг - ръбът на блоковете на протектора върху вътрешното и външното рамо е снабден с елемент, който позволява по-ефективно насочване на потока вода от надлъжните към напречните канали. Изключително ниското съпротивление при търкаляне намалява разхода на гориво на автомобила, а за по-голяма безопасност, гумите са снабдени с патентованите от Nokian Tyres индикатори за безопасно шофиране DSI и WSI, съответно за повече безопасност през зимата.

Премиум зимната гума Nokian WR A4 се предлага в размери от 16 до 21 цола и скоростен индекс от H (210 км/ч) до W (270 км/ч), включително и с XL товарен индекс.

Nokian WR D4 – шампионът сред зимните гуми
Първата премиум зимна гума за леки автомобили, която предлага най-високо ниво на сцепление клас А на мокра настилка по официалната скала на ЕС. Тези качества на гумата значително намаляват спирачния път и консумацията на гориво. Това позволява на водачите да шофират безопасно по мокър и заснежен път. Усъвършенстваната двойна каучукова смес със силика Twin Trac Silica и оптимизираните протекторни бловкове с технологията Block Optimized Siping и Steering Precision Rib, освен за по-добро поведение на пътя, подобряват стабилността дори при промени в температурата и удължават експлоатационния живот на гумите. Специалната технология за шумопоглъщане в страниците Silent Sidewall, използвана при конструкцията на страничната стена, намалява шума и вибрациите, а DSI и WSI индикаторите са изобразени върху протектора за още по-голяма безопасност. Благодарение на тях водачите лесно могат да разберат кога е препоръчително гумите да бъдат сменени с нови. Nokian WR D4 е една от най-популярните зимни гуми на пазара благодарение на комфорта, надеждността и представянето, което предлага на отлична цена.

Зимната гума Nokian WR D4 се предлага в размери от 14 до 20 цола и скоростен индекс от Q до W и товарен индекс до XL.

Nokian WR SUV 3 – революционна, супер здрава и изключително икономична
Супер надеждната високопроизводителна SUV зимна гума предлага изключителна здравина, отлична управляемост и безопасност върху всякаква повърхност. Направена от двойната каучокова смес със силика Twin Trac SUV Silica, тя гарантира невероятно сцепление през зимата. Иновативните технологии на зъбците (Snow Claws), каналите на гумата (Groove Lifts) и 3D заключващите се ламели на блоковете (3D Lock Sipes) подобряват поведението на гумите върху сняг и лед. Революционната технология за арамидна армировка на страниците Aramid Sidewall прави външната стена на гумата изключително здрава и я предпазва от повреди от остри камъни и бордюри. Nokian WR SUV 3 е първата зимна гума в света, която покрива стандартите на най-високия възможен клас А (официална скала на ЕС) по отношение на ефективното сцепление на мокра повърхност и икономия на гориво. Зимната гума Nokian WR SUV 3 с размер 265/50 R19 V, може да намали спирачния път с до 18 метра на мокра настилка и да понижи разхода на гориво с до 0,6 л / 100 км.

Nokian WR SUV 3 се предлага в размери от 15 до 21 цола и скоростен индекс от H до W и товарен индекс до XL.

Екстремни изпитания в уникалния тестов център на север от Арктическия кръг
„Нашите зимни гуми са изпитвани в най-сурови условия в специалния тестов център на Nokian Tyres, известен още като „Белия ад“ в Ивало, Лапландия – отвъд Северния полярен кръг. Те имат изключително сцепление и значително по-кратък спирачен път на мокри и заснежени повърхности. Най-съвременните зимни гуми са резултат от над 80 години на развитие и иновации, гарантиращи уникални характеристики и добавена стойност за нашите клиенти,“ отбелязва Хану Литсола, управляващ директор в Nokian Tyres CE.

Иновации и световно лидерство при разработването на най-добрите решения за гуми
Nokian Tyres е световно известен производител на зимни гуми. Компанията създава първата в света зимна гума преди повече от 80 години. Последните иновации включват технологията Aramid Sidewall. Арамидните щапелни влакна, които Nokian Tyres използва за страниците на гумите, засилва тяхната здравина, предпазвайки ги от удари и разкъсвния. Това е добавена стойност за потребителите, които могат да се насладят на безаварийно оф роуд и градско шофиране. През 2015 г. Nokian Tyres представи първата в света зимна гума клас АА по отношение на сцеплението на мокро и икономията на гориво.

Премиум гумите на Nokian Tyres могат да бъдат купени от центровете на официалния дистрибутор Vianor и другите оторизирани дилъри.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 1
+ 0
- 0
sffsdf17017
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.