28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres с нови гуми за най-тежките товари

Дивизията за тежкотоварни гуми Nokian Heavy Tyres представи 4 нови размера за модела си CT за пренасяне и на най-тежките товари ефективно и сигурно

Nokian Heavy Tyres добави 4 нови размера към продуктовата гама на модела CT. Гумите за ремаркета CT са създадени за екстремни натоварвания при най-взискателните задачи. Моделът CТ е подходящ за употреба в много сфери и отличник, когато говорим за най-тежките товари и най-неравните повърхности. Забележително при CT гамата са нейната издръжливост и устойчивост срещу спукване, както и ниските нива на шум.

Гумата CT с размери 650/55 R26.5 е високо ценена от потребителите още от представянето си на изложението Agritechnica преди 3 години.

„Размерът на земеделските товари, които се транспортират в наши дни, е значително голям – и на полето, и на пътя. В допълнение към земеделските задачи, клиентите често трябва да изпълняват и редица транспортни услуги за възложителите. Традиционните гуми използвани в земеделието не са подходящи за такава екстремна употреба или не са икономически изгодни поради бързото си износване и сравнително лесно спукване. Ето защо създадохме гамата CT,” пояснява проектният мениджър Теро Саари.

Едно от предимствата на CT гумите е тяхната издръжливост. Протекторът е дълбок между 22 и 27 милиметра, което е между 5 и 29 процента повече от еквивалентните гуми на конкурентите. Дебелият протектор в комбинация с издръжливата каучукова смес удължава живота на гумата.

Гумите CT имат 3 стоманени колана под протектора в сравнение с обичайните 2, което увеличава товарния капацитет, подобрява стабилността и устойчивостта срещу спукване. Тази здрава структура позволява пренасянето на значително по-тежки товари от обикновените, при това дори и на каменист терен.

Контактната площ на CT гумата на твърда повърхност е над 10 процента по-голямата от еквивалентите на конкурентите на пазара. Това увеличава стабилността при разтоварване, комфорта и безопасността при транспортиране, което е от особено значение в завои с толкова тежки товари. Увеличената контактна площ също така означава, че може да се теглят по-тежки товари без да се налага по-мощен трактор.

Протекторният рисунък на гумата включва асиметрични блокчета, които значително намаляват шума. Този дизайн помага и за самопочистването на гумата, тъй като не позволява заклещването на камъни и почва в каналите.

„Целта ни бе да създадем гума за фермерите и предприемачите, която е надеждна и издръжлива, което да я направи най-добрия икономически избор. Имахме желание да създадем гума за широка употреба, тъй като нашите клиенти често имат множество различни задачи – от работа в полето до транспортиране в цеховете,“ добавя Саари.

Серж Конта е собственик на компанията S.E.T.A.R Bibollet, която се занимава със земеделие във френските Алпи и има 15 трактора. Регионът е планински, а почвата с варовикови камъни, които лесно могат да спукат гумите. Тракторите се използват да дърпат тежки товари със земеделски култури.

„Гумите Nokian CT са изключително стабилни, дори и при най-тежките товари. Въпреки тежките условия и варовика в почвата, досега не сме имали нито едно спукване. Страничното сцепление също е важно в тези условия и Nokian СТ се доказа като превъзходна гума за Алпите,“ доволен е Конта.

От януари, освен оригиналният 650/55R26.5, са налични следните нови размери: 560/60R22.5, 600/50R22.5, 600/55R26.5, 600/60R30.5







Рейтинг :
09.09 2023 в 05:57 1
+ 0
- 0
sffsdf20274
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.