27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Ford F-150: сериозна еволюция

"Пикапът на Америка" Ford F-150 получи масирано обновление. Машината, която с броя на продажбите си в родните САЩ е в челните класации на глобалния пазар идва с обновена визия и още по-обновена техника.

Както и досега, F-150 остава на класическата си рамна конструкция, а иновацията от предходната генерация - използването на голямо количество алуминий, също е налице. Генерална промяна във външния вид няма, извън детайли като светлините, челната решетка (предлагаща се в 11 варианта според версията) и някои детайли в профила и задницата. Въпреки това, от Ford заявяват, че почти всички панели на купето са изцяло нови. Освен всичко друго е подобрена и аеродинамиката, доколкото е възможно при кубичния дизайн на модела.

Повече са обновленията в салона на новия Ford F-150. Нова за модела е мултимедийната система с 12-инчов екран с бордовата система SYNC 4. Тя, обаче се предлага за по-високите нива на оборудване, което важи и за LED-светлините. Новост са и въртящите се почти на 180 градуса седалки Max Recline, които в комбинацията с функцията Interior Work Surface, превръщат пикапа в мини офис или място за хранене. Налична е и бордова система за захранване на електроинструменти.

Голяма новост в двигателната гама е представянето на хибридна версия, където 3,5-литровият бензинов V6 двигател е подпомогнат от 35-киловатов стартер-генератор и литиево-йонна батерия с капацитет 1,5 kWh. Все още няма информация колко може да измине Ford F-150 само на ток, но се знае, че ще е с удължен пробег и по-високи теглителни характеристики.

Останалите двигатели са познатите и до момента: атмосферен 3,3-литров бензин с 6 цилиндъра, легендарният 5-литров "осмак", 2,7-литров и 3,5-литрови V6 турбоагрегати, както и трилитров 6-цилиндров дизел. Всички са стиковани с 10-степенната автоматична скоростна кутия на компанията, която в гореспоменатата хибридна версия е специално модифицирана. Все още не са представени технически показатели, но от производителя заявяват, че мощността е леко повишена, а разходът на гориво намален.

Новият Ford F-150 ще се предлага с три вида кабини, нормална и удължена колесна база и 6 нива на оборудване. Всички тръпнат в очакване и за изцяло електрическата версия на пикапа, която би трябвало да дебютира догодина. Разбира се, и за новата брутална версия F-150 Raptor...



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:10 1
+ 0
- 0
sffsdf37069
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.