24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият G-Class се сдоби и с мощна AMG-версия

Месец след появата на новото поколение Mercedes-Benz G-Class, както си му е реда, вече е готова и неговата топверсия, дело на придворните доработчици от AMG. Mercedes-AMG G63 не ни разочарова, като идва с голяма мощност, висока доза лукс и комфорт, както и скоростни параметри на спортно купе.

Напомпаната версия на новото "кубче" използва познатия и от базовия G500 4-литров V8 битурбо двигател, но мощността му е увеличена до 577 коснки сили или с петнайсетина повече отколкото в предходното поколение. Това може и да не звучи кой знае колко, но е в комбинация със солидния въртящ момент от 850 нютонметра, или цели 100 повече от преди, както и с намалено с над 170 кг тегло спрямо предшественика.

Така, новият Mercedes-AMG G63 постига ускорение от 0 до 100 км/ч за едва 4,5 секунди или с близо секунда по-бързо от стария модел. Тягата се предава от двигателя към четирите колела чрез AMG Speedshift TCT - доработена версия на новата 9-степенна автоматична скоростна кутия, с опция за ръчна смяна на предавките от перца на волана.

Естествено, G63 не е само различен двигател. Освен преработена трансмисия, по-различно е и 4х4 задвижването 4MATIC, което в AMG-версията е настроено да предава 60% от тягата към задните колела. Окачването също е "барнато", като от Мерцедес твърдят, че и динамичния модел ще си го бива и извън пътя, a не само на него, като са заложили и офроуд настройки, с три допълнителни режима.

Селекторът за предварително дефинирани режими на движение AMG Dynamic Selection, освен стандартните 4 от конвенционалната Г-класа разполага и с нов индивидуален, който може да се настрои според предпочитанията на водача как точно иска да комбинира работата на двигателя, спомагателните системи, окачването и трансмисията.

Визуално, G63 се отличава от редовия G-Class по уникалната вертикална решетка, специфичните AMG-детайли по предницата, по-големи въздухозаборници и по-раздути колесни арки, които да поберат новите 22-инчови джанти. Нова активна изпускателна система доставя маниашкия звук на V8 агрегата през странични ауспуси, а друг визуален детайл, набиващ се на очи са масивните червени спирачни апарати, които обуздават мощния джип.

Дебютът пред публика на новия Mercedes G63 AMG ще е на автомобилния салон в Женева през март, а продажбите ще започнат по-късно през годината с ексклузивна серия Edition 1. Все още не са ясни цените на новия динамичен всъдеход. Разгледайте атрактивната галерия на новия модел, намираща се над статията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30833
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.