20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Hyundai i10 е още по-стилен и изпълнен с технологии

Успешният модел i10 на Hyundai Motor приковава вниманието с нови, усъвършенствани характеристики за активна безопасност и свързаност от по-високите сегменти, както и с подобрения в дизайна за по-модерно излъчване. 

„Новият i10 е важен автомобил за Hyundai Motor Europe, демонстрирайки най-високо качество на изработка в съчетание с нашата страст към детайлите и много характеристики от по-високите сегменти,“ казва Томас A. Шмид, главен оперативен директор в Hyundai Motor Europe. „Отличният цялостен пакет с висока стойност превърна i10 в един от най-продаваните автомобили в своя клас и го популяризира сред клиентите в цяла Европа; една история на успеха, която новият i10 със сигурност ще продължи.“

Новият i10 идва с подобрения в дизайна за по-емоционално въздействащ външен вид. включително новата каскадна предна решетка. Тя се характеризира с извитата си, естествено спускаща се надолу линия и ще се превърне в новата фамилна идентичност за моделите на Hyundai в бъдеще. Моделът бъде първият автомобил Hyundai на пътя с тази нова, отличителна характеристика на дизайна.

Отпред новият i10 се отличава с променен дизайн на бронята и нови, заоблени LED дневни светлини, разположени в краищата на новата каскадна предна решетка, което придава на предницата емоционален вид. Отзад комакният автомобил също се характеризира с усъвършенстван дизайн на бронята, включително различни материали на задните светлини, нова черна инкрустация, както и заоблени задни фарове за мъгла, отразяващи  дизайна на предницата. Странични формовани прагове също са с нов дизайн, с нова форма и размер и допълват свежия профил.

По отношение на интериора, i10 идва с нов, стилен нюанс на червена текстилна тапицерия. Клиентите сега могат да изберат и син, оранжев, бежов и черен цвят на интериора за всички нива на оборудване.

Новият i10 въвежда нов дизайн на 14-инчови стоманени или алуминиеви джанти. Подобрения във возията и управлението, например вследствие на по-големите предни тампони за амортисьорите и модифицираното съотношение на предавките, допълват водещия в сегмента пакет на модела.

Също като своя предшественик, новият автомобил ще се предлага с доказания избор от два бензинови двигателя, 1,0-литров и 1,25-литров, задвижващи предните колела чрез петстепенната механична трансмисия, като стандартно оборудване, или с четиристепенни автоматични предавателни кутии. Моделът BlueDrive™, базиран на 1,0-литровия бензинов вариант, включва редица характеристики за намаляване на разхода на гориво. Новият i10 се предлага и като 1,0-литров вариант, заводски оборудван с газова уредба (LPG).

Новият i10 прави усъвършенстваните технологии достъпни за много повече хора от преди. В отговор на търсенето на клиентите на отделни характеристики за свързаност, новият i10 включва най-новите характеристики, всички интегрирани в новата навигационна система със 7-инчов сензорен екран. Apple CarPlay и Android Auto гарантират безпроблемна интеграция, безопасна работа и дублирана функционалност на мобилните устройства на операционна система iOS или Android. За да е винаги актуална, навигационната система на новия i10 се предлага със 7-годишен безплатен абонамент за услуги LIVE, като предлага информация за условията на трафика в реално време, местна прогноза за времето и интересни места, както и местоположение на радари за скоростта в държави, където това е разрешено по закон. Клиентите дори не трябва да избират: Новият i10 е единственият автомобил в своя клас, който предлага Android Auto, Apple CarPlay и услуги LIVE в единна информационно-развлекателна система.

По отношение на безопасността, новият i10 включва две нови, усъвършенствани характеристики за активно предотвратяване на катастрофи, и двете базирани на новата, многофункционална камера: Система за предупреждение за челен сблъсък (FCWS) и система за предупреждение при напускане на лентата (LDWS). С помощта на сензорите на предната камера, FCWS предупреждава водача със звуков сигнал и изображение за риск от сблъсък, произтичащ от други автомобили. Lane Departure Warning предупреждава водача, ако се правят опасни движения, докато автомобилът се движи със скорост над 60 км/ч. LDWS произвежда предупредителен звуков сигнал преди автомобилът да пресече маркировката на лентата.

По отношение на удобството i10 отличава с изпитания пакет характеристики на своя предшественик: автоматичен климатик, отопляем волан и подгряване на предните седалки, което го прави идеален спътник при всякакви метеорологически условия и всяка дейност. Просторният интериор помества до пет души, а водещият в сегмента обем на багажника от 252 литра предлага щедро пространство за подреждане на багаж.

От пускането му на пазара през 2008 г. до до юли 2016 г. са продадени около 670 000 бройки. Това го прави един от най-продаваните автомобили в този сегмент през последните години.

Само оригиналният i10 постига продажби от над половин милион автомобила за седем години в периода 2008-2014. Когато второто поколение i10 е пуснато на пазара в края на 2013 г, моделът наистина се превръща в европейски автомобил  – проектиран и разработен в техническия център на Hyundai Motor Europe (HMETC) в Рюселсхайм, Германия, и произвеждан в завода на Hyundai в Измит, Турция.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:11 1
+ 0
- 0
sffsdf15717
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.