25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Iveco Daily 4x4: готов за тежка работа

След като новият Daily се оказа успешен и спечели престижната титла "Международен ван на годината 2015", Iveco представи и версията New Daily 4x4 на изложениеито "Транспорт и логистика" във Верона, Италия. Новото возило добавя още силни черти към Daily гамата, като освен здравина и многофункционалност предлага нови възможности за работа в трудни терени.
Daily 4х4 разполага с две версии: единична кабина с две различни дължини на шасито (3050 мм колесна база и 3400 мм колесна база), както и пътнически с колесна база 3400 мм. В пътническия Daily 4x4 комфортно могат да се возят 7 души. За да допълни гамата перфектно, микробусът се предлага с две общи маси - до 3.5 тона и до 5.5 тона. Вторият вариант се предлага и без надстройка над шасито, тъй като ще представлява интерес за развитие на специфични модели кемпъри, специализирани бусове и др.

Обновената 6-степенна трансмисия е свързана с раздатка, разполагаща с 4 бавни предавки. Така общият брой скорости става 24. Благодарение на трите си блокажа на диференциалите, Daily 4x4 ще може да покори всеки наклон и да се справи с най-суровите терени.

В купето усещането е комфортно като в лек автомобил. Ергономичните нови седалки позволяват на водача да се наслаждава на дългите пътувания, а за това допринасят и голямото челно стъкло и добре позиционираните контролни уреди и иструменти. Климатичната система е още по-ефективна и се предлага в два варианта: климатик и климатроник.

Новото Daily 4x4 ще предложи на ползвателите си здравина и надеждност, благодарение на специално подготвеното за оф-роуд шаси. Рамата е подсилена на ключови места, за да се запази практичността на возилото. Отпред подсилката е и на роговете и бронята, тъй като това са местата, понасящи най-големи удари при оф-роуд употреба. На роговете е прикрепена изцяло нова стоманена броня, разделена на три части. В задния край подсилването е с цел защита на автомобила и пасажерите в него при удар. Задната броня може да бъде повдигната, за да срещне изискванията на собственика на микробуса.

Новият Iveco Daily 4x4 се задвижва от 3-литров F1C турбодизелов агрегат с 4-цилиндира, комън-рейл система за впръскване на горивото и турбо компресор с променлива геометрия. Максималната мощност на агрегата е 170 к.с., а пикът на въртящия момент е 400 Nm. Комбинацията между EGR (клапан, връщащ част от изгорелите газове обратно в смукателния колектор) и SRC-катализатори осигуряват възможно най-ниски вредни емисии и така двигателят отговаря на Euro VI нормите.
Спирачната система на 3.5 и 5.5-тонните варианти е еднаква, разполагаща с дискови спирачки отпред и барабанни на задния мост. Моделите, произведени след септември тази година ще разполагат и с ESP-асистент за стабилност.

Микробусът ще е перфектен за всякакви задачи, а блокажите на диференциалите и бавните предавки ще правят оф-роуд шофирането по-лесно и по-забавно. Възможността за прикрепване на аксесоари (лебедка или гребло за сняг) към предната броня ще придаде допълнителна функционалност на модела.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:37 1
+ 0
- 0
sffsdf925
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.