28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Jaguar E-Pace се показа на света с рекорден лупинг (видео)

Новият компактен SUV Jaguar E-PACE отбеляза световната си премиера със Световен рекорд за "Гинес". По време на презентацията пред медии и клиенти в Лондон, автомобилът извърши шеметна каскада в стила на Джейм Бонд филмите, като скочи от специална конструкция и направи 270-градусово завъртане около оста си, съпроводено с 15,3-метров скок.

E-PACE изпълни рекордния си скок в изложбения център ExCeL в Лондон - едно от малкото места в Обединеното кралство, достатъчно големи да поберат 160 метровата конструкция, необходима за 15-метровия скок. Зад волана бе ветеранът каскадьор Тери Грант, който е изпълнявал каскади на много филмови площадки и държи впечатляващите 23 СВЕТОВНИ РЕКОРДА НА ГИНЕС.

Тери Грант заяви: „Доколкото знам, сериен автомобил никога не е изпълнявал истински скок „бъчва“, затова винаги съм бил амбициран да го направя. След като шофирах Jaguar F-PACE по време на рекордния лупинг, бе невероятно да помогна за лансирането на следващата глава от историята на семейството на PACE в още по-драматичен динамичен подвиг.“

Jaguar E-Pace е вторият високопроходим модел в гамата на "Котките". Той е по-малък от F-Pace, като с дължината си от 4,4 метра ще се конкурира с модели като Audi Q3, BMW X1 и компания. За целта, британският претендент предлага спортен дизайн и висока доза лукс и комфорт. Според мениджърите на Jaguar, E-Pace има всички шансове да се превърне в най-продавания модел на марката.

Екстериорният дизайн е вдъхновен от спортния автомобил Jaguar F-TYPE и се характеризира с отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar, които пму придават доста "дръзка" стойка. ДНК-то на спортен автомобил Jaguar също е видимо в рязката извивка на линията на покрива и отличителната графика на страничните стъкла.

Jaguar E-PACE е свързан и интелигентен. 10-инчовият сензорен екран е стандартно оборудване и свързва клиентите с любимите им приложения, включително Spotify. Системата InControl на Jaguar Land Rover ви позволява да обезопасите автомобила, като го следите на смартфона си, автоматично уведомява службите за спешна помощ в случай на инцидент и ви позволява да проверявате нивото на горивото и километража дистанционно през смартфон или смарт часовник. Клиентите могат да затоплят или охлаждат автомобила и дори да го стартират дистанционно с помощта на InControl.

Кросоувърът е оборудван с най-новите технологии за безопасност и в помощ на водача, като е първият Jaguar, оборудван с Head-Up дисплея от ново поколение на компанията, предаващ до 66% повече информация на предното стъкло с помощта на големи цветни графики.

E-Pace е наличен и с иновативния ключ Activity Key на Jaguar – водоустойчива и удароустойчива гривна с вграден транспондер, което позволява на водача да заключи главния ключ в автомобила, докато се наслаждава на дейности на открито.

За задвижването на новия модел първоначално ще се грижи гама от 5 двигателя - три дизелови и два бензинови, Всичките са различни версии на двулитровия 4-цилиндров агрегат Ingenium, като дизелите ще са с мощност 150, 180 или 240 к.с. а бензиновите ще доставят 246 и 296 "кончета". Скоростните кутии ще са 6-степенна механична или 9-степенен автоматик, а задвижването ще е 4х4, докато при най-базовия дизел ще е само на предните колела.

Jaguar E-Pace е първият модел на марката, произвеждан извън Великобритания - асемблирането му ще се ивършва в в завода на Magna Steyr в Грац, Австрия. Вече са известни и цените за България, като те започват от 64 800 лв. с ДДС, а вносителят вече приема поръчки за модела.

Вижте бруталният скок на малката котка, а богата галерия със снимки ще откриете над статията:



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf26993
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.