27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Kia Sorento: детайлите са ясни

Свързани новини

Новото поколение Kia Sorento бе показано преди месец, а вече са ясни и спецификациите на корейския всъдеход, във версията му за европейските (респективно и българския) пазари.

Освен, че е с доста обновен и променен дизайн, новият модел в конструиран и на нова платформа, която е позволила междуосието да нарасне с 35 мм. Това, освен, че е позволило повече пространство и комфорт в салона, е оптимизирало пространството под предния капак, за да позволи монтиране на разнообразни задвижващи агрегати.

Сред новите агрегати, ще имам и такива с електрификация. Така, първи на пазара ще се появи Kia Sorento Hybrid, който ще комбинириа 1,6-литров турбобензинов двигател с 44,2 kW електромотор и батерия с капацитет 1,5 киловатчаса. Съвкупната мощност на системата е 230 конски сили, а въртящият момент е 350 Нм.

Хибридният вариант използва 6-степенна автоматична скоростна кутия, която предава тягата към четирите колела. На по-късен етап ще е наличен и плъг-ин хибриден вариант. За него все още няма спецификации, но се очаква на пазара до края на годината.

За Европа, новият Киа Соренто ще се предлага и с 2,2-литров турбодизелов двигател, който е обновен и с над 28 кг по-лек от този, използван в предходното поколение. Агрегатът постига максимална мощност от 202 конски сили и пиков въртящ момент от 440 Нм. Агрегатът ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Задвижването ще е на предните или четирите колела.

Споменавайки 4х4, новият кросоувър е с обновена система, в която е налична новата функция Terrain Mode. При нея, настройките на двигател, скоростна кутия и системите за стабилизация и трaкшън контрол се оптимизират за по-безпроблемно придвижване в кал, сняг, пясък и други по-тежки условия.

Sorento 2020 ще предлага и богат набор системи за безопасност и асистиране на водача, като предупреждение за челен сблъсък, асистент за слепите зони, адаптивен круиз контрол с функция за спиране и потегляне и др.

В салона на новия Kia Sorento акцент са новите дисплеи на инструменталното табло и мултимедията. Смяната на предавките се контролира от кръгъла селектор, а физическите бутони са минимизирани. Използваните материали са с високо качество, налични са текстилни и кожени тапицерии, премиум аудио система Bose и др.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:11 1
+ 0
- 0
sffsdf36737
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.