19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Land Cruiser и футуристичният Lexus LC500 респектират на автосалона

Toyota празнува 20 години хибридна технология

На Автомобилния салон в София Toyota и Lexus представят пълна гама от хибридни модели и въвеждат за първи път в България нова лизингова програма за хибридите Satisfaction Guaranteed с 6 месеца гратисен период и възможност за замяна. Премиера на щанда на Toyota прави обновеният Land Cruiser 150, а при Lexus звездата бе спортното купе LC500.

Със своя над 65 годишен опит в офроуда, Toyota Land Cruiser продължава да бъде уникален с умението си да комбинира изключителните си качество, издръжливост и надеждност с несравними офроуд възможности и по-високо ниво на лукс и удобство.

Моделът е с обновен интериор и екстериор, Toyota Safety Sense системи за активна безопасност, нов Torsen LSD заден диференциал, отопляемо челно стъкло и дюзи на чистачките, нови, допълнителни функции на системите Multi-Terrain Select и Multi-Terrain Monitor, нов 8-инчов дисплей на навигационната информационна система и нов 4,2-инчов мултиинформационен дисплей на приборното табло и нови 19-инчови джанти.

Футуристичното GT-купе Lexus LC 500 предава мощността към задните колела чрез доказания, високооборотен 5,0-литров V8 двигател, познат от RC F и GS F. Изцяло алуминиевият V8 двигател с 32 клапана генерира 477 к.с. и 540 Нм въртящ момент.

Предаването на въртящия момент към задните колела е поверено на първата в света 10-степенна автоматична трансмисия, вградена в лускозен автомобил, с време за смяна на предавки, сходно с това на трансмисия с два съединителя. Комбинацията от високотехнологична платформа и задвижване осигуряват на LC 500 динамика и управление, необичайни за четириместно купе и ускорение 0-100 км/ч под 4,7 секунди.

Lexus обнови и един от най-продаваните си модели в Европа и България - NX 300h пълен хибрид и NX 300 турбобензин. Въвеждане на нова вретеновидна предна решетка, нова предна броня и нови алуминиеви колела. Нови тройни Bi-LED фарове с адаптивни дълги светлини, нови LED задни стоп и габаритни светлини и нови LED флуидни предни и задни мигачи. По-голям 10,3-инчов централен мултимедиен и навигационен дисплей. Нови интериорни цветове, подобрени контролни уреди и бутони.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28878
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.