28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новото BMW 6 GT заменя Серия 5 Гран Туризмо

BMW представи изцяло новия 6-Series GT, което ще заеме мястото на досегашния 5-Series GT. Баварците определят новия модел като "практичен и ориентиран към клиенти, търсещи по-голяма индивидуалност", като идеята явно е GT концепцията да се позиционира по-високо и съответно по-скъпо от досегашната версия.

BMW 6 GT е с дължина от 5091 мм, или с близо 9 см повече от "петицата". Широк е 1902 мм и висок 153 мм, което е с 2 см по-ниско от 5 GT. Новата компановка е позволила по-голям багажник, който вече е 610 литра, а при свалени задни седалки стига до 1800 л.

Дизайнът е в унисон с актуалната визия на моделите на баварците, като погледа привличат голямата предна решетка, новите светлини, задния дифузьор и аеродинамичните елементи на каросерията. В салона общо взето се виждат неща, познати ни и от 5 GT, а в оборудването на модела влизат неща като система iDrive с 10-инчов дисплей, хедъп дисплей, прожектиращ на челното стъкло, регулируеми задни седалки, жестови команди и др.

Сред системите за асистиране на водача и безопасност, могат да се видят и такива, дебютирали във флагманската 7-а серия на германците, включително и технологията за автономно паркиране. Като опция се предлага модернизираният Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, който може да се ползва между 0 и 210 км/ ч. Асистентът за завиване и водене в лентата, който може да се ползва в същия диапазон от скорости, е стъпка в посока автоматизирано шофиране. Той се ориентира по хоризонталната маркировка и движещите се отпред автомобили и подпомага водача при водене в разпознатата лента за движение.

Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо ще бъде представено официално на Международното автомобилно изложение (IAA) през септември във Франкфурт. Въвеждането на пазара стартира през ноември 2017 г. При старта на продажбите ще се предлагат три двигателя от най-новото поколение агрегати на BMW Group. От старта за два от вариантите на модела ще се предлага и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, а 8-степенната автоматична скоростна кутия е стандарт.

Модификациите, които ще бъдат лансирани първоначално са бензиновите 630i GT с258 к.с. и 400 Нм, 640i GT с 340 к.с. и 450 Нм, както и дизеловата 630d Gran Turismo с 265 к.с. и 620 Нм.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:42 2
+ 0
- 0
sffsdf26293

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 1
+ 0
- 0
sffsdf26293
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.