28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новото Suzuki Baleno дебютира в България

Новото Suzuki Baleno официално стъпи на пазара у нас. Автомобилът бе представен на специално събитие и идва с амбицията да защити имиджа на японската марка като един от водещите производители на компактни коли. Хечбекът се позиционира между Swift и S-Cross в редиците на Suzuki. 



Baleno се предлага с три опции за задвижване- четирицилиндров 1.2-литров автмосферен  безнинов двигател с 90 к.с. и 120 Нм въртящ момент в комбинация с 5-степенна ръчна или безстепенна CVT скоростна кутия, трицилиндров 1.0-литров турбо мотор със 112 к.с. и 170 Нм въртящ момент, работещ с 5-степенна ръчна трансмисия или автоматик с 6 предавки, както и SHVS полу-хибрид. Последният разполага с литиево-йонна батерия и може да се комбинира само с ръчната кутия. SHVS използва интегриран генератор, който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на машината, и генерира ток при спиране. Комбинираният разход на агрегатите варира между 4,0 и 4,7л/100 км.

Въпреки компактните си размери - дължина 3 955 мм, широчина 1 745 мм, височина 1 460 мм и междуосие 2 520 мм - Baleno може да се похвали с предостатъчно просторанство за пътниците  и багажник с обем от 355 л до 1085 литра при свалени седалки.

Интериорът включва модерен мулти-информационен дисплей, в който при най-високото ниво на оборудване на модела е интегриран 4,2-инчов LCD цветен дисплей за предаване към водача на информация за моментното състояние на автомобила.В това ниво Baleno идва и със система за безключов достъп и стартиране. Още при базовото ниво разполагате с Bluetooth като част от фабричната стерео уредба с радио и CD-MP3, а при GLX нивото вече разполагате със 7-инчов мултифункционален тъч дисплей със синхронизация на смартфон и навигационна система. Към този екран е свързана и камерата за задно виждане.

Новото Baleno предлага включена в оборудването система с адаптивен круиз контрол с управление от волана. Базовото и средното ниво на оборудване са с климатик, а при най-високото ниво имате на разположение климатроник. Автомобилът идва със 6 въздушни възглавници и всички съвременни системи за контрол на пътното поведението като стандарт и при най-високото ниво на оборудване познатия от Vitara Radar Brake Support, който разпознава когато пред автомобила има неподвижно препятствие, в зависимост от ситуацията предупреждава водача на четири нива и може напълно да спре автомобила.

Стартовата цена на Baleno е 22 490 лв с ДДС. В най-луксозното си изпълнение моделът се предлага на цена от 34 190 лв.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:20 1
+ 0
- 0
sffsdf11301
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.