19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Официално: Това е новата Skoda Karoq (снимки и видео)

Малък брат на Kodiaq. Така най-лесно може да бъде описан наследникът на Skoda Yeti - Karoq, който досега бяхме виждали в шпионски кадри от тестове, но най-накрая бе представен официално. С новия компактен SUV марката от Млада Болеслав не само заменя предходния модел, но показва накъде се насочва от гледна точка на дизайна.

Karoq действително няма отличаващата се осанка на Yeti, но това далеч не означава, че чехите са направили грешка. Като за начало моделът, който е тясно свързан със SEAT Ateca и VW Tiguan, е по-голям и по-просторен от Yeti.

Дължината му е 4382 мм или близо 16 см над тази на Yeti, а ширината и височината са съответно 1841 мм и 1605 мм. Междуосието от друга страна е 2638 мм. И ако милиметрите не ви интересуват толкова, имайте предвид, че те имат сериозно отражение върху капацитета на Karoq, дотолкова, че Skoda използват думата "ван" за конфигурацията за най-голям багажен обем. Последният стандартно е 521 литра, като при сваляне на задните седалки скача до цели 1630 литра. В случай, че и това е недостатъчно, задният ред седалки може да бъде премахнат напълно и така да се стигне до цели 1810 литра. 

По отношение на задвижването изборът е между пет двигателя. Това са два бензинови и три дизелови агрегата, които покриват диапазон на мощност от 113 до 186 к.с. Karoq споделя някои от моторите с вече споменатите Ateca и Тiguan, но също така получава и новия четирицилиндров бензинов TSI Evo с обем 1,5 литра и 148 к.с. - същият, който се настани и при фейслифта на Golf. 

По-малолитражният вариант за бензинов мотор е трицилиндровият TSI със 114 к.с. и 175 Нм. На дизеловият фронт базовият двигател е 1.6 със 113 к.с. и 249 Нм, следван от 2.0 TDI в две нива на мощност - 148 и 186 к.с. Само върховият агрегат се комбинира стандартно със седемстепенен автоматик, докато при всички други съществува опцията за 6-степенна ръчна скоростна кутия. Базовите модели ще се задоволят само с предно задвижване, докато по-високо в гамата ще застъпи и пълноприводна система.  

Що се отнася до интериора, там за пръв път при Skoda има опция за оборудване с изцяло дигитално табло вместо традиционното аналогово. Сред екстрите са безжично зареждане на мобилни устройства, LED салонно осветление с десет цвята, точка за Wi-Fi, електрическо отваряне на багажника и още.  Системите в помощ на водача включват такива за следене на слепите зони и придържане на пътната лента, както и за разчитане на пътните знаци.

Продажбите ще започнат преди края на годината, а първите доставки се очакват през януари 2018 г. 



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 1
+ 0
- 0
sffsdf25106
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.