29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel Vivaro с нова кемпер версия

Alpincamper е във вариант за двама или четирима пшасажери

Opel Vivaro е познат основно като универсален товарен или пътнически автомобил за фирми. Сега, обаче, ванът се превърна в кемпер, наречен Alpincamper, благодарение на специалистите от баварския град Ленгрис, който се намира на германско-австрийската граница. Новият модел се предлага в две версии: Alpincamper Vivaro 2 предлага достатъчно място за до двама души, докато Alpincamper Vivaro 4 може да побере до четирима души.

Opel Vivaro се предлага с широк набор от функции като стандартно оборудване и е добре подготвен за трудни терени благодарение на пакета на Opel за неравен път, включващ 25 милиметра повече просвет и системата за сцепление Intelli-Grip за пясък, кал и сняг.

Двулитровият дизелов двигател разполага с мощност 145 к.с. и 370 Nm въртящ момент, а разходът на гориво на Opel Vivaro според WLTP е 8,0-7,2 л/100 км (CO2 емисии 211-186 гр/км). Агрегатът е в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия.

Alpincamper Vivaro 4 предлага комфорт за цялото семейство. За ежедневни пътувания в града кемперът разполага с две допълнителни седалки отзад, включително Isofix система за пътниците, в допълнение към шофьорската и въртящата се седалка за предния пътник. При достигане на желаната дестинация сгъната седалка може да се превърне в двойно легло с размери 1,20 x 1,95 метра.

Едно от най-големите удобства е повдигащия покрив, под който можете да се изправите и да стоите удобно или да поставите повърхност за лягане, с размери 1,20 x 1,95 метра. Качването и слизането е възможно през предните седалки. От горния етаж можете да се насладите на гледката към природата през три големи прозореца.

В кемпера има разположен кухненски модул с място за съхранение на продукти за ежедневни нужди и мивка с резервоари за прясна и отпадна вода, включително автоматичен кран за вода. Компресорната хладилна кутия, разположена в кухненския модул е част от стандартното оборудване. Печката е подвижна и се захранва от газов патрон.

Дневната е топлоизолирана и изцяло обечена с филц, а благодарение на допълнителния нагревател Webasto нощувките през пролетта или късната есен осигуряват комфорт и топлин. Техническото оборудване се допълва от литиева батерия с усилвател на зареждане EURO 6, 220 волта външна и вътрешна връзка и зарядно за втората батерия.

Тези, които предпочитат да пътуват сами или с половинката си, ще открият перфектното решение в Alpincamper Vivaro 2. Най-голямата разлика спрямо версията за четирима души е повдигащия покрив, който в този случай не предлага повърхност за спане, но осигурява до 1,90 метра височина в автомобила. И тук удобният диван в задната част може лесно да се разгъне и превърне в двойно легло; а кухненският модул е с печка с два котлона с електрическо запалване и вградена мивка. Освен това е предвидена интегрирана сгъваема маса.

Специализираният конвертор предлага допълнителни аксесоари за двата варианта на Vivaro - касетъчни сенници, Multirail за закрепване на слънчево платно, офроуд гуми и дори соларен панел. Както Alpincamper Vivaro за четирима, така и за двама души остават под височина от два метра въпреки по-големия просвет и повдигащия покрив и са напълно подходящи за ежедневна употреба.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 0
- 0
sffsdf39581

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:45 1
+ 0
- 0
sffsdf39581
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.