19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel показа новия Crossland X в България

Снимка: Авто OFFNews

Дни преди да излезе на голямата сцена в Женева, новият Opel Crossland X бе представен у нас, където ще пристигне на пазара в средата на годината. Със субкомпакния си кроусоуъвър от Рюселхайм искат да доизградят Х моделното семейство, в което преди края на 2017 г. ще се включи и Grandland X. 

За разлика от Mokka, която се предлага с опция за задвижване на четирите гуми, Crossland X предава мощността си само пред предния мост, затова офроуд приключенията са извън картинката, но пък Opel уточняват, че можете да го ползвате до ферма за органични продукти или за пътешествие до Тоскана. Автомобилът все пак запазва много от плюсовете на SUV-овете, ключово от които е високата шофьорска позиция. 

Малките габарити (Crossland X е 16 см по-къс от Astra) не пречат на простора в купето. Благодарение на по-високия покрив кросоувърът предлага предостатъчно място както за високи шофьори, така и за пътниците на задната седалка. Говорейки за пространство, трябва да се отбележи и мястото в багажника. При вдигнати задни седалки обемът му е 410 литра, но седалките могат да се плъзгат с 15 см напред и назад, като по този начин пространството скача до 520 литра. При ако забравите изцяло за пътници отзад, обемът достига впечатляващите 1255 литра. 

Външно Crossland X носи много от чертите на Mokka, но в един по-компактен пакет. Мъникът все пак изглежда агресивен благодарение на облицовката по праговете и арките на калниците, а LED сетлините в двата края също допринасят за това Opel-ът да изпъква. 

Освен че е просторен, интриорът разполага с 8-инчов тъчскрийн на инфотеймът системата. Поддържат се Аndroid Auto и Apple CarPlay, а сред глезотийките е и безжично зареждане на мобилни устройства. 

Новият Opel може да се похвали с високи технологии в помощ на шофьора, сред които адаптивните завиващи с колата предни светлини, асистент против напускане на лентата, круиз контрол, 180-градусова камера за задно виждане. Към края на годината ще бъде включена и система за следене на умората на шофьора. 

Двигателната гама се състои от 1,2-литров трицилиндров бензинов агрегат  с три нива на мощност: 81, 110 и 130 к.с. Алтернативата е 1,6-литров дизел с 99 или 120 к.с. Вариантите за скоростна кутия са пет- и шестскоростна ръчна или 6-степенен автоматик. 

Засега не е ясно какви ще са цените в България, но ще разберем скоро, защото поръчките стартират през март, а първите екземпляри ще пристигнат през юни. 

Етикети:Opel Crossland X


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21784
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.