16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel с цели четири премиери в София

Марката Opel посрещна посетителите на Автомобилен салон в София със своя нов фирмен девиз „Бъдещето ти принадлежи”. Цели четири модела с мълния на емблемата отбелязват своята премиера на щанда на Opel в Зала 4 на столичния „Интер Експо Център”.

За първи път пред широката публика са показани новият флагман Insignia във варианти Grand Sport и Sports Tourer, както и най-новите попълнения на семейство Х на марката – Crossland X и новия SUV Grandland X, дошъл у нас директно след автосалона във Франкфурт.

Второто поколение на Opel Insignia е свалило 200 кг спрямо предшественика си, като освен с дизайн, прави впечатление и с голям брой високотехнологични решения. Сред тях са авангардните матрични предни IntelliLux LED светлини, както и свръхмодерен комплекс от технологии за подпомагане на водача. Новата Insignia предлага и първокласна свързаност с интеграция на смартфон функциите, която вече има още едно ново удобство на Opel OnStar – личният асистент.

При модела интересни са и 8-степенната автоматична скоростна кутия, както и системата за задвижване на четирите колела с функция „torque vectoring”, чиято цел е пренасочване на въртящия момент там, където е най-необходимо. За Insignia се предлагат високоефективни двигатели, като на върха в гамата е бензинов турбомотор с обем 2,0 литра и мощност 260 к.с.

Crossland X показва предимствата на SUV-моделите на марката в градски условия, като предлага водещ в сегмента обем на багажника от 520 литра. Той е оборудван и с новите ергономични седалки, сертифицирани от дружеството на германските лекари-ортопеди, както и с най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача.

По-големият SUV - Opel Grandland X, на свой ред залага на офроуд дизайн, голямо вътрешно пространство и високи технологии. Сред тях са адаптивен круйз-контрол с функции за разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране, предупреждение за сънливост на водача, система за паркиране и камера с 360-градусов обзор.

Германският производител дава старт и на нова програма Opel Exclusive, която ще действа и на българския пазар. Първият модел от нея ще бъде именно новата Insignia. Програмата осигурява възможност на клиентите на марката да избират индивидуален облик на своя автомобил, в съответствие с личния си вкус и стил.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28910
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.