28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Освежената Kia Optima идва с нови двигатели

На международния автомобилен салон в Женева ще дебютира фейслифтът на KIA Optima. Популярният модел на корейците, който се предлага като седан и комби идва с освежен диайн и изцяло нови двигатели. В продажба, моделът ще е през лятото.

KIA Optima вече се предлага с изцяло новия U3 дизелов двигател, с обем 1,6 литра, който отговаря на по-строгите нови изисквания за контрол на вредните емисии, като използва технологията за селективна каталитична редукция (SCR). Моторът е с мощност от 136 к.с. и 320 Nm въртящ момент, постиган между 2000 и 2500 об/мин.

За първи път Optima ще се предлага и с 1,6-литров T-GDi двигател с мощност от 180 к.с. Агрегатът ще е стикован със 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Потребителите ще могат да избират също и между 2,0-литров атмосферен бензин GDi със 163 к.с. и също така двулитров негов турбо вариант T-GDi с мощност от 245 к.с., който ще задвижва GT версия на модела.

Система за избор на режим на шофиране ще позволи на клиентите да използват опциите Eco, Comfort, Sport и Smart. Всеки режим дава възможност на водача да персонализира реакцията на двигателя и трансмисията, като приоритизира икономията на гориво или избере по-бързо ускорение. Smart режимът е проектиран да предусеща нуждите на водача, като автоматично превключва между режимите Eco, Comfort и Sport в зависимост от условията. Обновена е и информационно-развлекателната система.

Откъм дизайн, Kia Optima е получила обновени брони и нова форма на фаровете и стоповете. В салона виждаме нов волан и осветление около вратите и таблото, с опция за избор на един от 6 цвята. Версиите GT и GT Line са получили нови LED фарове за мъгла, нови 18-инчови алуминиеви джанти и специфични нови двойни ауспуси.

Optima се предлага с последните системи за подпомагане на водача (ADAS) на KIA. Новата система за предупреждение при загуба на внимание DAW се бори със сънливостта или разсеяността на водача по време на шофиране. В случай на загуба на концетрация, DAW едновременно алармира и индикира чрез символ на контролния панел. Налице са още асистент за избягване на челен сблъсък (FCA) с функция за разпознаване на пешеходци, асистент за спазване на лентата на движение (LKA), система за автоматично включване и изключване на дългите светлини (HBA) и LED предни фарове.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf30979
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.