28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Пекин: BMW X1 се сдоби с удължена версия за Китай

За BMW, китайският пазар е от изключителна важност - продажбите на баварски модели там са сериозни и стабилни, затова не е изненада, че производителят се старае да угажда на прищевките на местния пазар. Компактният всъдеход BMW X1 е тотален бестселър в азиатската страна, като само от първото поколение на модела са продадени над 200 000 бройки в Китай, по-голямата част от които - местно производство. Това е сред причините за китайския пазар да бъде разработен даълга версия на Х1.

Новото BMW X1 с дълго междуосие се произвежда в завода на BMW Brilliance Tiexi в Шенянг. Освен увеличените си размери, автомобилът се предлага и с новото поколение двигатели с технология BMW TwinPower Turbo и най-новия вариант на интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive.

При въвеждането на пазара в Китай дългата версия на BMW X1 ще се предлага с три варианта на двигателите. BMW X1 sDrive18Li се задвижва от трицилиндров бензинов двигател мощност 136 к.с., а X1 sDrive20Li и BMW X1 xDrive20Li се задвижват от четирицилиндров бензинов двигател с мощност 192 к.с. Върховата версия е BMW X1 xDrive25Li с четирицилиндров бензинов двигател с мощност 170 кВт/231 к.с. Всички варианти на модела се отличават с типичния за марката спортен дух, както и с много ниския разход на гориво и нива на вредните емисии. Трицилиндровият двигател на BMW X1 sDrive18Li серийно се комбинира с шестстепенна трансмисия Steptronic, другите модели серийно се оборудват с осемстепенна трансмисия Steptronic.

Дългата версия на новото BMW X1 ще се предлага като модел xLine и модел Sport Line във всички варианти на двигателите и задвижванията. Сред "екстрите" в модела са панорамен покрив, RunFlat гуми, паркинг сензори, електрическо регулиране на седалките с функция памет, цветен дисплей с диагонал 6,5 инча, система за управление iDrive и др.

Срещу доплащане, оборудването може да включва и BMW Head-Up дисплей, който проектира важната за пътуването информация директно върху предното стъкло. Тази система се комбинира с пакета Navigation Plus, който включва навигационна система, 8,8-инчов дисплей и Touch контролер. Освен това оборудването включва и динамичен контрол на амортисьорите, LED фарове, асистент за шофиране, аудио Harman Kardon Surround Sound, автоматично отваряне и затваряне на задния капак, камера за обратно виждане, подгряване на предните седалки, система за автоматично паркиране, автопилот, ConnectedDrive, Real Time Traffic Information и т.н.

С дължината си от 4,56 м, широчината от 1,82 м и височината от 1,62 м дългата версия на новото BMW X1 е съответно нараснала с 8 см на дължина, 2 на ширина и 4 на височина. В зависимост от позицията на задната седалка мястото за коленете е между 5 и 18 см повече в сравнение с BMW X1 от първо поколение. Вместимостта на багажника е от 465 до 675 л, при стандартна позиция вместимостта е 505 л. – или минимум 45 л повече в сравнение с предишния модел. При сгъване на задната седалка вместимостта може да бъде увеличена до 1 650 литра. Допълнителен комфорт при ползването на транспортните възможности създава опционалното автоматично задвижване на задния капак.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:23 1
+ 0
- 0
sffsdf10273
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.