24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Пекин: Jaguar представи дълга база на своя XF специално за Китай

След серия от опити за нагнетяване на напрежението, Jaguar най-накрая показа новия си модел XFL по време на автомобилното изложение в Пекин. Моделът представлява дълга база на познатия ни XF и е създаден специално за китайския пазар.

Идеята е да се привлекат клиенти, които не могат да си позволят XJ, но искат повече комфорт на задните седалки от наличния в стандартния Jaguar XF. Интересното в случая е, че новият XFL дебютира заедно с един от основните си съперници в Китай – удължената версия на Mercedes-Benz E-Class.

В сравнение със стандартния модел, новият XFL е със 140 мм по-дълъг и предлага допълнителни 157 мм пространство за краката на седящите отзад. Като допълнение, на задните седалки вече има и 116 мм повече за колената.

Колкото до дизайна на колата, той не е променен значително спрямо стандартния XF, с изключение на очевидното удължаване на купето от средните колонки назад. От Jaguar признават, че са ориентирали новия модел към клиенти, които предпочитат да бъдат возени от личния си шофьор, отколкото от такива, които искат да шофират сами.

Вътре автомобилът е оборудван с последната мултимедийна система на компанията, която е наречена InControl Touch Pro и използва 10.2-инчов сензорен дисплей и 17 високоговорителя с обща мощност 825 вата. Както се вижда на снимката по-долу, седящите отзад имат достъп до много от функциите на колата, сред които 2 HDMI порта, 2 USB порта, както и 12-волтов електрически изход.

Всички седалки се предлагат с отопление и охлаждане, а седящите отзад разполагат с 4 настройки на лумбалната опора, масаж, йонизатор на въздуха, затъмнени стъкла и сгъваеми табли.

Jaguar ще предлага новия XFL само със задвижване на четирите колела и 8-степенна ZF автоматична трансмисия. Моделът е с около 200 кг по-тежък от стандартния XF и ще се предлага с два двигателя: 2.0-литров 4-цилиндров със 197 и 236 к.с., както и с 3.0-литров V6 с механичен компресор и мощност от 335 к.с.

Това е първият модел на концерна Jaguar Land Rover, предвиден ексклузивно за китайския пазар. Производството ще бъде концентрирано в завода на компанията в Чангшу, където се сглобяват и моделите Land Rover Discovery Sport и Range Rover Evoque.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:22 1
+ 0
- 0
sffsdf10379
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.