29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Seat Ateca X-Perience навлича оф-роуд доспехи за Париж

Първият кросоувър от Марторел бе приет много добре от публиката при лансирането си тази пролет. Българските автофенове ще видят модела с повишена проходимост съвсем скоро, а сега испанското подразделение представя концепцията Seat Ateca X-Perience, с която ще блесне на международния автосалон в Париж след броени дни.

Макар и да е определян като "статичен концепт", Seat Ateca X-Perience изглежда доста близо до евентуална серийна версия и за да бъде пуснат на поточната линия не са нужни кой знае какви промени спрямо прототипа. Носят се слухове, че е твърде вероятно оф-роуд версията на компактния SUV да бъде пусната на пазара, при това, още следващата пролет, като ще трябва да се присъедини към другия "корав" модел на Seat - комбито с повишена проходимост Leon X-Perience.

Подобно на кокилестото комби, новият дериват на Ateca е с преработени брони, както и защити под купето отпред и отзад, за допълнителна защита при преодоляване на тежки терени. За да се отличава още повече от конвенционалния кросоувър, Seat Ateca X-Perience е с нови 18-инчови джанти, които са "обути" с високопрофилни гуми с едър грайфер.

Разбира се, дежурните черни защитни панели в долната част на купето са налице, а като модел, предназначен за оф-роуд употреба, концептът е с 4х4 задвижване с последно поколение Haldex съединител. Системата се подпомага и от асистент за спускане по наклон, както и няколко предварително дефинирани режима на задвижване, сред които сняг, пясък и оф-роуд. Seat Ateca X-Perience е оборудван с двулитров турбодизелов двигател с мощност 190 конски сили и пиков въртящ момент от 400 Нм. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична, с двоен съединител.

След като бъде показан на парижкото автошоу, моделът има реални шансове да е на пазара през пролетта, а малко по-късно гамата на испанския всъдеход ще бъде обогатена и с гореща Ateca Cupra, от която се очакват 290 конски сили. Догодина също така се очаква и субкомпактен кросоувър от испанското подразделение на Volkswagen, който ще е базиран на новото поколение Ibiza.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 3
+ 0
- 0
sffsdf16681

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:05 2
+ 0
- 0
sffsdf16681

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16681
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.