29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Skoda в Женева: електроджипът VisionS и още новости

На започналия днес международен автосалон в Женева официалния си дебют направи Skoda VisionS. Както вече писахме, концептуалният модел ни подсказва за сериен SUV, с работно име Kodiak, който чехите ще представят още до края на годината.

Skoda VisionS е с доста стилен дизайн, но по-важното е, че чешката марка ни показва и най-важните технологии, които можем да очакваме занапред. Заедно с бъдещата джипка, на щанда на Skoda бяха показани също новите Octavia RS 4×4, Octavia G-TEC с DSG трансмисия и ScoutLine версия на Fabia Combi.

С дължина от 4,70 метра, ширина от 1,19 метра, височина от 1,68 метра и колесна база 2,79 метра, Skoda VisionS е базиран на новата платформа MQB на Volkswagen Group. Всъдеходът е с плъг-ин хибридно задвижване, което му позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди и максимална скорост от почти 200 км/ч. Пробегът само на електричество е до 50 км, а комбинираната автономност е над 1000 км.

Конвенционалният двигател с вътрешно горене е 1.4 със 156 к.с. и 250 Нм. Той работи заедно с електромотор, интегриран в 6-степенната DSG трансмисия, като задвижват предния мост. Втори електродвигател с 85 kW и 270 Нм се грижи за задвижването на задния мост, като така се получава нов тип 4х4 задвижване, което не се нуждае от механични диференциали и куплунги.

Skoda VisionS е с 6-местна конфигурация на 3 реда седалки, но се очаква серийният вариант, който най-вероятно ще се казва Skoda Kodiak, да бъде със 7 места.

Skoda Octavia RS 4×4 също е сред важните новости на чехите в Женева. Върховият в гамата модел се предлага както като хечбек, така и като комби. Задвижва се от двулитров дизел с максимална мощност 184 к.с., куплиран с DSG-скоростна кутия. Ускорението на моделът от 0 до 100 км/ч е за 7,6 секунди, а максималната скорост е 228 км/ч. Комбинираният разход на гориво е 4,9 л/100 км, а СО2 емисиите са 129 г/км.

Skoda Octavia G-TEC е първият модел на чехите, комбиниращ задвижване на природен газ с DSG трансмисия, подобно на показания също в Женева Volkswagen Caddy TGI. Екологичният модел, който се предлага и като комби, и като седан, е с мощност от 110 к.с. и СО2 емисии от 94 г/км.

Псевдо оф-роуд гамата ScoutLine добавя нов член след Rapid Spaceback ScoutLine. Сега и Skoda Fabia Combi ScoutLine ще се предлага с оф-роуд дизайн и практични аксесоари. За задвижването на мъника се грижат три бензинови и три дизелови двигателя с мощност от 75 до 110 к.с.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.