20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Слагайте слънчевите очила, иде Audi e-tron Sportback (видео)

Audi загатнаха за намеренията си за електрификациране на кросоувъри още през 2015 г., когато показаха на изложението във Франкфурт E-Tron Quattro. Оттогава "четирите пръстена" не стоят със скръстени ръце, ами са захапали здраво идеята.Ето защо догодина Quattro ще влезе в производство, а през 2019 г. ще го последва и купе версията, която е изложена сега на автосалона в Шанхай - e-tron Sportback.

Какво трябва да знаете за последната концепция? Като за начало, тя е 4,9 метра, широка съвсем малко под 2 метра и висока 1,5 метра и това е. О, щяхме да забравим - електричката има не само стандартните LED светлини, ами и е покрита с още 250 LED лампички по предницата , за да свети като ядрен взрив в мъглива нощ. Сякаш достатъчно, за да ослепи всеки, имал неблагоразумието да погледне към Audi-то без слънчеви очила. Не съвсем. Автомобилът не използва LED-овете просто за осветяване на пътя, ами може да прожектира различни форми на асфалта.

Шоуто не приключва с това, защото електричката разполага с до 496 светкавични кончета при "напомпване" от настройките или 430 в нормален режим на работа. В сферата на ускорението 0-100 км/ч това се трансформира във време от 4,5 секунди. При по-леко дясно краче Sportback ще минава до 500 км на заряд, измерено по новия европейски цикъл, макар че в реални условия нищо чудно числото да е по-скромно.

Като мнозинството концептуални автомобили, и тук страничните огледала са подменени с камери, а джантите са огромни, по-точно 23-инчови и по всяка вероятност ще се посмалят значително за заводската версия.

Салонът може да предложи някои предизвикателства за по-високите пътници отзад, за които скосеният покрив може и да се окаже твърде нисък, но не това е първостепенно засега. Фокусът пада върху напълно дигитализираното табло, където има не един, два или дори три, ама цели четири дисплея. Един за шофьора, един за инфотеймънт системата, още един за функции като тези на климатроника, а пред пътника и четвъртият, който предоставя информация за времето навън, часа и т.н.

Засега от Инголщад запазват в тайна това откъде ще излиза готовият продукт. Имайки предвид, че обикновения e-tron ще се произвежда в Брюксел, би било логично и това да важи и за Sportback.







Рейтинг :
09.09 2023 в 05:50 1
+ 0
- 0
sffsdf23797
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.