19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Спортният хибрид Polestar 1 показа тъмната страна на Volvo

След като Volvo реши да отдели придворното си тунинг ателие Polestar в самостоятелен автомобилен бранд, вече е готово и първото произведение на новоизлюпената марка. Концептът Polestar 1, представен буквално преди минути, е уникално двуврато спортно купе с 4 места и повече от впечатляващите 600 конски сили, постигнати благодарение нa хибридно задвижване. И ако ви напомня за купе - вариант на Volvo S90, то показателите му ще са коренно различни...

Polestar 1 е първият от общо три модела, които новата марка за динамични електрифицирани коли ще предложи в близко бъдеще. Красивото GT е на обратния полюс на сигурните и стабилни модели на Volvo, чиято цел е да представят максимална сигурност и комфорт за пасажерите, в комбинация с прочутия скандинавски стил и лукс. Без да избягва тези важни показатели, разбира се, новото купе е определено по-буйно и невъздържано с 600-те си "кончета" и бруталния въртящ момент от 1000 Нм.

Залгайки на концепцията ‘Electric Performance Hybrid’, новият спортен модел ще предлага пробег изцяло на електричество от 150 километра, като за момента е единственият модел в света, предлагащ подобен еко пробег. Макар и базиран на познатата архитектура на Volvo - Scalable Platform Architecture (SPA), Polestar 1 е около 50% нови компоненти, разработени от инженерите на Полстар.

GT-бегачът ще използзва изцяло нова технология за шасито Continuously Controlled Electronic Suspension (CESi), дело на световния лидер при окачванията Öhlins. Купето, изработено изцяло от карбон, прави автомобила значително по-лек, но и увеличава издръжливостта на купето с 45%, същевременно сваляйки центъра на тежестта. Двойният електрически заден мост на Polestar 1 пък ще позволи по-прецизна работа на торк векторинг системата, с прецизно ускорение към всяко колело, за максимално сцепление и управляемост по завоите.

Polestar 1 ще се произвежда в изцяло нов завод на марката в Ченду, Китай, който се строи в момента. Лансирането на модела ще е през 2018 година, но от Polestar ще избягат от традиционния модел за притежание на автомобил. Така, колите ще се поръчват само онлайн и ще се предлагат с дву- или тригодишен абонамент. "Ол инклузив" наемът, без начален депозит, ще има и много добавени услуги като доставки, сервизиране и възможността за наемане на алтернативен автомобил от гамата на Polestar или Volvo. Благодарение на виртуален ключ, ползвателят на купето ще може да го споделя със свои близки, като идеята е единственият фокус да е върху удоволствието от шофиране, без допълнителни грижи за возилото.

Всички следващи автомобили на Polestar ще бъдат с изцяло електрическо задвижване. Така, през 2019 година ще се появи Polestar 2, който ще е и първият електромобил на Volvo Car Group. Той ще е средноразмерен и се е прицелил в конкуренти като Tesla Model 3. Третият модел на новоизлюпената марка ще е електрически SUV, наречен (логично) Polestar 3.

Естествено, за по-закостенелите клиенти ще има и мрежа от Polestar шоуруми по цял свят, които няма да са част от мрежата на Volvo. Заявки за новото купе започват да се приемат още от днес



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28956
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.