26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Така ще изглежда всъдеходът Ineos Grenadier (галерия и видео)

Когато Land Rover заяви, че ще спре производството на оригиналния Land Rover Defender, британският милиардер сър Джеймс Ратклиф заяви, че иска да откупи правата за модела и производството му. Но, тъй като от JLR отказаха, индустриалецът стартира свой проект, наречен Ineos Grenadier.

Докато Land Rover пусна изцяло ново поколение на Defender, контролираната от Ратклиф корпорация Ineos започна работа по своят всъдеход, който да следва ценностите на старото поколение на офроуд иконата. Ineos Automotive събра опитен екип от специалисти, като привлече и сериозни партнори за проекта си: BMW (за двигателите), Carraro (за мостове и диференциали), Magna (за трансмисии и други агрегати), MBTech (инженерно подразделение на Mercedes) и др.

Макар все още да няма никаква техническа информация, дизайнът на новия Ineos Grenadier бе разкрит пред света. Интересен подход в тази доста начална фаза на разработки и коренно различен от прикритите с тежък камуфлаж прототипи на автомобилните производители, които сме свикнали да виждаме.

Естествено, приликите с оригиналния Defender са много и като цялостна визия, и като отделни детайли и компоненти. Формите са семпли, кубичният дизайн на Дефи се вижда с просто око, но все пак се вижда и сериозна идентичност на новия Grenadier. От Ineos твърдят, че дизайнът следва функционалността и е такъв най-вече от инженерни съображения и решения. В резултат, виждаме класически всъдеход, за който се знае, че ще е със също така класическата компановка "купе върху рама".

Ineos Grenadier ще е със собствена изцяло нова платформа. Въпреки че няма данни за двигателите, знае се, че всъдеходът ще се предлага с дизелов мотор, явно дело на BMW. Не е изключено на по-късен етап да се появят хибридни и изцяло електрически версии. От изображенията става ясно, че новият модел ще се предлага и като класически SUV, и като пикап.

Сега предстоят едногодишни изпитания на първите прототипи. От Ineos заявяват, че всъдеходите ще бъдат тествани във всякакви климатични условия, по пътища и извън тях, като целта е да се акумулират над 1,8 милиона тестови километра. Дата за старт на производство и продажби все още не е обявена, но младият производител вече заяви, че ще строи фабрика в Уелс, в която ще ангажира над 500 работници за асемблирането на модела.

Повече за дизайна тук:



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:10 1
+ 0
- 0
sffsdf37098
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.