18 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това е новият дворец на колела Rolls-Royce Phantom

Новото, осмо поколение на суперлимузината Rolls-Royce Phantom е вече факт. Луксозният седан идва с обновен облик, нова алуминиева платформа и още куп подобрения от гледна точка на технологии, комфорт и лукс в купето.

Новият Фантом използва изцяло алуминиевао шаси, наречено Architecture of Luxury (архитектура на лукса). Именно тази осново ще се използва и за останалите бъдещи модели на британската марка, включително и очаквания скоро SUV. А в настоящия модел, платформата предлага две версии - стандартна (доколкото един Rolls може да бъде наречен "стандартен") и такава с увеличена колесна база.

Под предния капак на Rolls-Royce Phantom може да открием познатия ни и досега 6,75-литров V12 бензинов двигател. Агрегатът, обаче, е сериозно модифициран, като разполага с две турбини, които помагат да постигне мощност от 563 конски сили и максимален въртящ момент от внушителните 900 Нм. Което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за малко над 5 секунди. Двигателят е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, която обмення данни с куп системи на лимузината, включително навигацията.

Естествено, за автомобил като Rolls-Royce Phantom динамичните характеристики не са най-важното, а по-скоро комфортната и тиха возия. Затова, лимузината разичта на ново адаптивно пневматично окачване, с камери, което реагира незабавно на промените в управлението, пътната настилка и други фактори, настровайки предварително твърдостта, за да не ви се разлее отлежалото уиски, например.

От Ролс-Ройс определят новия Phantom като „най-тихата лимузина в света”. За целта от компанията са внедрили над 130 кг специален изолационен материал в панелите на купето, както и допълнително 6-милиметрово лаково покритие на каросерията. Специални са и гумите на машината, които са с минимизиран шум от търкалянето. Така, новият модел е с 10% по-тих при движение със скорост от 100 км/ч, спрямо предшественика.

Що се отнася до салона на лимузината, там всеки коментар е излишен - лукс, комфорт, още лукс и още комфорт са на разположение на знатните пасажери, които ще се возят на задната седалка на двореца на колела. Ръчно изработени детайли и най-висококачествени материали са характерни за този модел от дълги години насам.

Но освен луксозен, Rolls-Royce Phantom Mk8 е и високтехнологичен, като разполага с куп системи за безопасност и асистиране на водача, като камера за кръгов обзор с функция за нощно виждане, адаптивен темпомат, система за поддържане на лентата за движение, предупреждение за опасност от сблъсък с разпознаване на пешеходци, хедъп дисплей и сериозна мултимедийна система с Wi-Fi точка за интернет.

Естествено, всичко гореописано си има цена, и то солена - осмият Rolls-Royce Phantom стартира от 400 000 британски паунда или почти 900 000 лева. Първите доставк ина лимузината ще започнат в началото на 2018 година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27312
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.