03 май 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Три двигателя за новия Hyundai Genesis G90

Станаха ясни много от детайлите за новия Hyundai Genesis G90, който бе представен официално вчера. Както вече писахме, топ-лимузината на корейците се превръща в абсолютен хит в сегмента си и производителят не смогва на поръчките още преди официалното представяне. Сега вече е ясно какво точно представлява наследникът на Equus.

Като начало солидното туловище на луксозния автомобил ще се задвижва от три двигателя, според желанието на клиента. Това са агрегатите 3.8 литра GDI, 3.3 литра T-GDI, а в най-скъпата версия ще е инсталиран 5-литровия GDI. Първият разполага с мощност от 310 к.с. и въртящ момент от 397 Нм. Неговият по-динамичен братовчед 3.3 Т-GDI е съвсем нов и благодарение на турбината развива мощност от 365 к.с. и въртящ момент от 510 Нм. Най-големият агрегат е V8 с 418 к.с. и 520 Нм, осигуряващ ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.7 секунди.

Тези три агрегата са свързани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, която задвижва задните колела. Като екстра обаче може да се поръча и системата H-TRAC за задвижване на четирите колела. Също допълнителен е и пакетът Adaptive Control Suspension, който от наименованието си говори за по-комфортно возене на лимузината.

Дори бегъл поглед над Genesis G90 не оставя съмнение за неговите сериозни габарити. В най-леката си конфигурация той е със солидните 2420 кг. Дължината на машината е 5205 мм при ширина 1915 мм и височина 1495 мм. Клиентите могат да избират между два вида джанти с напълно нов дизайн, които са с диаметър 18 и 19 инча.

Акцентът в интериора е звуковата изолация от външната среда, като от Hyundai твърдят, че това е автомобилът с най-безшумен интериор в сегмента. Пълно е с различни глезотийки, като шофьорска седалка с 22 различни позиции, 12.3-инчов дисплей на инфотеймънт системата, тризонов климатроник, безжично зареждане, дървени елементи по таблото и др.

Сиурността също една от силните страни на Genesis G90 и автомобилът разполага с една кошница системи, подпомагащи здравословното управление. Подобно на скъпите модели от сегмента и този разполага с камера за виждане назад, както и 360-градусов поглед около автомобила.

Машината ще стартира продажби първо в Южна Корея под името "Genesis EQ900", а след това ще атакува портфейлите на желаещите в САЩ, Китай, Русия и Близкия Изток.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.