26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Видео: Impreza 2017 въведе новата платформа на Subaru

Завесата е вдигната, а аплодисментите - заслужени. От Subaru представиха официално новото поколение Impreza - една истинска легенда и обожаван от рали състезателите автомобил. Новата модификация на машината предлага подобрени параметри и е първата, която е на основата на новата платформа на компанията Subaru Global Platform. Нейното въвеждане би трябвало да доведе до по-добро и сигурно управление, по-сериозна защита на пасажерите, повече комфорт и в крайна сметка - по-голямо удоволствие от управлението.

Габаритите на новата Impreza са леко променени - тя е малко по-дълга и широка, за сметка на по-малката височина, което води до повече място в салона, но и по-добра аеродинамика. Предното strut окачване е комбинирано с независимо wishbone окачване отзад и стабилизираща щанга, захваната за купето. Разбира се, за спортния вариант на машината има различни възможности за увеличаване на екстремното усещане при управление.

Impreza ще разчита на подобрения 2-литров Boxer, който вече доставя 152 к.с., вместо 148, главно заради новия директен инжекцион. По-скъпите версии ще разполагат с обновета CVT автоматична скоростна кутия с възможност за ръчно манипулиране в седем степени.

Когато от Subaru казват, че ще се погрижат за сигурността на пасажерите, то очевидно наистина го мислят. Като стандартен пакет са включени въздушните възглавници отпред, включително за коленете на водача, както и завеси за пасажерите отзад. Освен това в оборудването влиза последната версия на системата EyeSight за автоматично спиране преди сблъсък, адаптивен автопилот и известяване при напускане на лентата. И това не е всичко! Водачът разполага още с аларма за трафик зад автомобила и система за компенсиране на "сляпата зона". В основния пакет са и LED-дневни светлини.

Impreza ще бъде с четири нива на оборудване. Най-ниското е 2.0i base, следват Premium, Sport и Limited. При всички в интериора е включена инфотеймънт система с 6.5-инчов екран и възможност за свръзване с Android и iOS устройства. Електрическото заключване и огледала, както и автоматичните стъкла на предните врати също са на разположение на всички нива, както и разделената в съотношение 60/40 задна седалка при сгъване и телескопичната колона на волана.

Тези, които ще изберат Premium нивото, ще получат автомобил с 16-инчови джанти, автоматизация на светлините, подгряване на предните седалки, стъклото и огледалата. Към тази конфигурация върви и STARLINK Safety and Security-пакет, както и възможност за електрически шибидах.

Най-скъпата версия - Limited, предлага още повече хубавинки - 17-инчови джанти, отговарящи на посоката на движение фарове, кожен салон, 8-инчов екран, безключово палене със старт-бутон и автоматична климатична система. Освен това за пръв път Impreza предлага при тази спецификация добавянето на озвучаваща система Harman Kardon.

Продажбите на новото Subaru Impreza ще стартират по-късно тази година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:26 1
+ 0
- 0
sffsdf8830
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.