28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Vilner изпипа българската суперкола Sin R1 в стила на Pagani

Като български производител на супер автомобили, Sin Cars се доверяват на родното арт студио Vilner, познато по цял свят с качествената си изработка. Заданието далеч не е просто – проектиране и изготвяне на интериора на супер спортния Sin R1. Vilner обаче не е първият избор на русенската фирма. Няколко години по-рано друго българско ателие се захваща с проекта, но резултатите се оказват незадоволителни и неотговарящи на изискванията на Росен Даскалов, основателя на Sin Cars.

Росен Даскалов се обръща към Vilner за партньор по-малко от два месеца преди автомобилния салон в Женева. Кокпитът трябва да бъде изработен в кратък срок и на световно ниво. Vilner обаче приемат предизвикателството без притеснения, защото вече имат достатъчно опит с разработката и изработването на цялостни интериори за други световни производители на екзотични коли, като испанските AD Tramontana и хърватските Rimac Automobili.

Колата пристига при Vilner с абсолютно гол кокпит. Таблото, централния тунел, корите на вратите, тавана и седалките са в суров вид под формата на компоненти от въглероден композит. Цялостният дизайн е решен за няколко дни, като специално време е отделено на проектирането на седалките, които трябва да бъдат едновременно удобни, поддържащи и далеч не на последно място - стилни.

Ателието разработва няколко прототипа, преди да се стигне до финалната версия. Всеки един от вариантите е тестван в продължение на няколко дни каране на писта, за да се гарантира удобството и функционалността на обвитите с кожа и алкантара карбонови корита.

Кожа и алкантара са използвани и за покриването на почти всички компоненти и области от кокпита, дори подът на Sin R1 е облицован с алкантара, под която е поставена специална изолация. Воланът е тази част, чиято функция изисква не само да бъде стилен, но и ергономичен и износоустойчив. За обръча е използвана висококачествена кожа, а карбоновите апликации са дело на Sin Cars.

Изключително приятен и значителен детайл е т.н. “fire wall” - преградата разделяща кокпита от двигателния отсек. При Sin R1 тя също е карбонова, но Vilner я тапицират с комбинация от червена кожа и черна алкантара, която кореспондира със седалките. Петточковите червени колани завършват мощното и ефектно излъчване на салона, който е изпълнен и с изключителни детайли.

Обърнете внимание на козирката над състезателния дигитален уред: тя е съставена от въглеродни нишки, но облагородена с кожена ивица с контрастен шев, а от долната й страна е положена алкантара в три цвята, които съставят българския национален флаг. Елементът само по себе си е произведение на изкуството, като подобна детайлност и препратки сме свикнали да виждаме при продуктите на Pagani. Болтовете с надписи Sin Cars също напомнят на колите на Хорацио Пагани.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:29 1
+ 0
- 0
sffsdf27960
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.