29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volkswagen Taigo вече е в България

Днес, 10 декември 2021, се състоя официалната премиера за България на първото SUV купе на Volkswagen в класа на малките автомобили. На специално събитие, представители на медиите имаха възможност да се видят отблизо новия модел на марката. България е част от първата вълна пазари, на които Taigo вече се предлага в шоурумите на дилърствата на бранда.

Управителите на Порше България, Флориан Пупетер и Марио Ди Мартино, запознаха гостите с представянето на Volkswagen през последната предизвикателна 2021 година, и изразиха своя оптимизъм за настъпващата нова 2022 г. Нестор Несторов, Бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили, пък представи в детайли акцентите на новия модел, като сподели, че Taigo, след T-Roc и Т-Cross, ще спомогне сериозно за представянето на марката в България в най-атрактивния и актуален сегмент.

Освен Taigo, на събитието бяха показани за първи път официално и изцяло електрическият SUV със задвижване на четирите колела ID.4 GTX, хибридната версия на бестселъра Tiguan и спортната версия с хибридно задвижване на Touareg – Touareg R.

Taigo предлага динамичен дизайн с каросерия тип кросоувър и силует в стила на спортните купета с акцент върху стила, индивидуалността и емоциите. Taigo e лайфстайл модел в масовия сегмент. Това е третия модел на Volkswagen на платформата MQB в сегмента A0 след Polo и T-Cross.

Моделът е изцяло дигитализиран и винаги онлайн – стандартно е оборудван с цифров блок на контролните прибори Digital Cockpit и най-ново поколение онлайн инфотейнмънт системи MIB3. Матрична LED система на светлините IQ.LIGHT с LED светлинна лента в радиаторната решетка и светлинна лента на задните светлини са част от ярките черти на екстериора.

Индивидуални акценти в дизайна допринасят за ярката индивидуалност на модела - покрив в контрастно черно лаково покритие Roof Pack и интериорен дизайн пакет Visual Green. Taigo предлага практичност със своя голям обем на багажника, много пространство в областта на главите на пътниците на задните седалки и теглич като допълнително оборудване.

Комфортът от дигиталната ера е гарантиран чрез безжично зареждане и безжично свързване на мобилни устройства с App-Connect, достъп без ключ Keyless Entry и сензорни екрани с диагонал до 9,2 инча. При желание на водача системата IQ.DRIVE Travel Assist осигурява подкрепа при спиране, управление и ускоряване на автомобила.

За задвижването на новия Volkswagen Tiago се грижат еднолитров и 1,5-литров турбобензинови мотори, предаващи тягата към предните колела.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:05 1
+ 0
- 0
sffsdf38737
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.