19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volkswagen със SUV офанзива в София

Volkswagen представи три важни премиери на автомобилното изложение в София. Родната публика може да види на щанда на германската марка изцяло новия компактен SUV Volkswagen T-Roc, удължения вариант на бестселъра Tiguan – Allspace със 7 места и обновеното Polo.

Новият субкомпактен високопроходим модел Volkswagen T-Roc e четвъртият играч на производителя от Волфсбург в SUV сегмента и продължава амбициозната офанзива в този клас. Моделът е с експресивен дизайн, има спортни пропорции, предлага избор от мощни двигатели, задвижване 4×4, различни елегантни цветови комбинации за екстериора и интериора. Има възможност за фабрична оптична спортна тунинг версия. Колата е оборудвана с най-модерните асистиращи системи, както и иновативни възможности за свързаност и онлайн услуги. Т-Roc ще стартира продажбита си на българския пазар към края на годината.

Новият Tiguan Allspace попълва нишата между Tiguan и Touareg в гамата на германците. Сега вече моделът има опция за 7 места, като каросерията е удължена с 215 мм, а междуосието – със 109 мм. Максималният товарен обем при 5-местна конфигурация нараства с 265 литра до 1920 литра, типична повече за вановете. Има избор от шест двигателя с мощност от 150 к.с. до 240 к.с., а задвижването на четирите колела 4Motion и автоматичната скоростна кутия с двоен съединител DSG са серийни при вариантите с мощност над 180 к.с.

Шестото поколение на градския модел Volkswagen Polo продължава успешната история на модела, от който вече са продадени повече от 14 милиона екземпляра. Това всъщност е най-голямото Polo, произвеждано изобщо. Общата му дължина е вече 4053 мм, а удълженото с 94 мм междуосие прави комфорта на возене още по-добър. Германските конструктори са постигнали истинско чудо с вътрешното пространство. За всяко от местата има повече простор, а багажният обем е увеличен с 25%, до минимум 351 литра.

Новото Polo се изкачва в по-висока категория и в технологично отношение, като предлага възможност на напълно дигитален кокпит, нови аудио и навигационни оборудвания, Blind Spot Detection (предупреждение за наличие на опасност в мъртвите зрителни зони), ACC (автоматичен адаптивен темпомат) и предни LED светлини, същите като на Golf. А системата Front Assist (активно следене на дистанцията и автоматично спиране при опасност) е включена в стандартното оборудване.

Щандът на Volkswagen на автомобилното изложение ще символизира и новото послание на марката „Започнахме бъдещето“. Тази заявка въплъщава амбицията на производителя да фокусира развойната си и продажбена дейност през следващите 10 години върху екологично чисти изцяло електрически и хибридни автомобили и автономното шофиране, което още сега може да бъде частично изживяно в отлично функциониращите и достъпни като цена асистиращи системи във всеки клас автомобили Volkswagen.

За първи път на едно място посетителите на автосалона в София могат да видят и цялата Е-Mobility гама на Volkswagen, представена от изцяло електрическите модели e-Golf и е-up!, както и хибридния модел Passat GTE.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28858
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.