28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volvo Cars с мащабна офанзива по обновяване на моделите си

Volvo Cars ще представи редица обновления в моделите си за 2016 и 2017 година. Сред новостите ще са въвеждане на нови системи за асистиране и свързаност, нови двигатели за някои от автомобилите и други.

Едно от най-интересните обновления в гамата на шведите ще е въвеждането на най-новото поколение полу-автоматична технология на управление, Pilot Assist II, като стандартно оборудване за XC90 на избрани пазари. Въведена за първи път при новия премиум седан S90, Pilot Assist II подпомага водачите при скорости до 130 км/ч при движение по добре обозначени магистрали.

XC90 ще се предлага също с PowerPulse при силовия агрегат D5. Технологията PowerPulse предоставя съществени подобрения в показателите при потегляне благодарение на изобретателното използване от Volvo на компресиран въздух за мигновена обратна реакция от сработването на турбокомпресора.

Volvo са разширили също своята технология за безопасност, за да обхванат една от най-честите причини за катастрофи с едно превозно средство, като са включили функцията за смекчаване на внезапното излизане от пътя, която използва автоматично управление на волана, за да придържа автомобила в пътното платно. Стандартната система на Volvo за избягване на сблъсък, City Satefy, също е усъвършенствана с функцията за засичане на големи животни, добавена към автомобилите от серията 90.

Интегрираната свързаност и интерфейса с водача, Sensus, ще получат няколко нови приложения за гамата за 2016 г., включително Spotify и Park and Pay. Spotify, широко популярната стрийминг услуга за музика, осигурява постоянен достъп до огромна онлайн фонотека с вашата любима музика и използва познатия интерфейс от приложенията на Spotify за смартфон в автомобила. Park and Pay носи на собствениците на Volvo максималното удобство от намирането и заплащането на паркомясто, когато пожелаят.

Connected Service Booking, което позволява запазване на час в сервиз и напомняне от интерфейса на Sensus, ще бъде добавено скоро, заедно с подобрени онлайн карти, TuneIn, локално търсене и Yelp приложения. Record & Send, ново приложение за запис на глас, също ще бъде добавено скоро и ще позволява на водачите да записват гласови съобщения, които да изпращат на себе си с цел напомняне.

Автомобилите от серия 60 ще получат сериозно обновяване за 2016 г. Спечелилият награди, 4-цилиндров бензинов двигател Т5 на Volvo с 245 к.с. и 350 Нм въртящ момент в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия вече се предлага със задвижване на всички колела при всички автомобили от серията 60. Проходимият седан Volvo S60 Cross Country ще се предлага с двигател D3 на съответните дизелови пазари.

Ще се предлагат два нови вида джанти - нови 18-инчови джанти за S60/V60 и XC60 и чисто нови 20-инчови джанти за Volvo XC60. Те ще бъдат допълнени от ново поколение 18-, 19- и 20-инчови джанти за нивата на оборудване R-Design.

Автомобилите от серията 60 ще се предлагат също с три нови екстерирони цвята. Luminous Sand ще може да се избира с всички автомобили от серията 60, докато Mussel Blue ще се предлага при XC60, S60, V60 и V60 Cross Country. Bursting Blue ще се предлага за S60, V60 и XC60 R-Design. За модела V60 Cross Country е добавен също цветът Passion Red.

Приложението за смартфон Volvo On Call, което позволява дистанционен достъп и контрол върху широка гама интегрирани в автомобила функции, получава значително обновяване. Volvo On Call вече предлага свързаност в носим вариант (Apple Watch/Android Wear) а сега и свързаност Microsoft Band 2, която позволява гласово управление на определени функции, когато се използва смартфон, базиран на Windows 10.

Друго обновяване на Volvo On Call включва интегриране на календар, което свързва личния ви календар с мобилното приложение и ви позволява да изпращате дестинации за срещи в календара директно на навигационната система при поискване. За 2016 г. Volvo On Call ще разшири обхвата си и ще поддържа услугите за до 10 автомобила Volvo, като даде достъп до всички обичайни функции в целия автопарк.

Volvo ще въведе и съвместимост на бутона Flic с Volvo On Call. Flic ви позволява да програмирате един физически ‘интелигентен бутон’ да изпълнява няколко задачи, като да заключва автомобила или да включва/изключва предварителното отопление и може да се използва като бутон за бърз достъп до услугите на Volvo On Call. Volvo сега поддържа и Windows 10 с нова версия на приложението Volvo On Call, която може да се използва на обикновени персонални компютри и таблети за взаимодействие с автомобила.

Цялата гама на производителя ще се предлага с технологията CleanZone която филтрира ефективно външния въздух преди да навлезе в купето, като отстранява вредните замърсители, които са все по-обичайни в големите градски зони. Технологията CleanZone отразява неспиращата работа на Volvo за подобряване на изживяването в автомобила, като обхваща навлизащия в автомобила въздух, емисиите и миризмите в купето, вътрешните повърхностите и контактните алергии.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:28 1
+ 0
- 0
sffsdf7576
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.