19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Всъдеходът Bentley Bentayga разкрит напълно

Отдавна чаканият първи SUV модел на Bentley - Bentayga, бе разкрит официално, малко преди световната си премиера на автомобилния салон във Франкфурт. Описван като "най-бързият, мощен, луксозен и ексклузивен SUV в света", Bentley Bentayga следдва стъпките на концепцията EXP 9 F. За разлика от прототипа, обаче, серийният модел е с нова предница, която заема доста детайли от тези на леките коли на марката Continental GT и Flying Spur.

Кросоувърът има LED предни светлини, защита под двигателя, масивни въздухозаборници и също така масивни колесни арки, побиращи 20- или 22-инчови колела. Макар дизайнът на всъдехода да бе доста оспорван, крайният резулта все пак е интересен като визия. В конструкцията на машината е използван доста алуминий, което според създателите й е спестило над 230 кг, в сравнение с конвенционалните стоманени елементи.

Интериорът на Bentley Bentayga е доста по-традиционен и прилича на тези в останалите модели, като естествено е с тапицерия от първокласна кожа с избор от 7 възможни варианта на цветове и повърхности. На разположение е информационно-развлекателна система с 8-инчов дисплей и предни седалки с 22 възможности за настройки плюс отопление, вентилация и масажни функции. Всъдеходът е с голям стъклен покрив, отварящ се на 2 части, който при силно слънце се затъмнява автоматично. Отзад, кросоувърът ще се предлага със стандартна тройна седалка или две индивидуални кресла, като във втория случай седалките също са с настройки като на предните.

Опциите за допълнително обрудване са теоретично безкрайни, а сред тях си струва да отбележим премиум аудиосистемата Naim, както и Bentley Entertainment Tablets, представляващи 10,2-инчови Android таблети с 4G, WiFi и Bluetooth свързаност.

За задвижването на Bentley Bentayga първоначално ще се грижи 6,литров W12 двигател с мощност 608 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Агрегатът е свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия, предаваща тягата към четирите колела. С тази компановка, кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и постига максимална скорост от 301 км/ч. Комбинираният разход на гориво е 12,8 л/100 км, а СО2 емисиите са 292 гр/км.

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2603
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.