28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

WildMaps: иновативна смартфон навигация за пътищата и извън тях

WildMaps единствената в света платформа, която предлага офлайн навигация, оптимално изчисляване и определяне на маршрути, 3D визуализация с използване на цифров модел на терена (DEM). За България, WildMaps се базира на доказалия се във времето 17-годишен проект OFRM, който ползват над 100 000 потребителя на своите Garmin GPS навигатори. Резултатът от тази комбинация е уникално в световен мащаб навигационно приложение, което предлага най-богатата и разнообразна карта на България, включваща всички населени места, имената на улици, адреси, номера на блокове. За любителите на приключенията WildMaps предлага десетки хиляди километри офроуд маршрути, велопътеки, туристически пътеки и множество интересни обекти.

Картата е предназначена за широк кръг потребители. Тя задоволява както потребностите на редовите водачи на МПС, така и на любителите на природата и екстремни спортове. WildMaps е единственото в света навигационно приложение, които може да ви доведе сигурно до желания обект или адрес, преминавайки не само по пътната и улична мрежа, но и по черни пътища и пешеходни пътеки през планински и други терени. WildMaps позволява избягване на участъци от пътя, които са в лошо състояние, като при възможност предлага обиколен маршрут. Приложението разполага с възможност за избор от над 50 критерия, по които да избере оптималния за вас маршрут.

Екипът зад WildMaps е с опит от 17 години, като стои зад първата българска офроуд карта, както и като разработчик на навигационната карта на България за гиганта в областта на GPS устройствата и технологиите Garmin. Всичко започва на базата на ентусиазъм, със собствени усилия, като с течение на годините десетки ентусиасти спомагат за развитието на проекта OFRM™. Така, освен детайлната пътна навигация за България за устройствата на Garmin, хиляди офроуд ентусиасти, колоездачи и любители на природата могат да се въползват от трасирани маршрути извън асфалта.

Само че работата за голяма корпорация налага доста ограничения в изпозлването на подобни карти, затова екипът решава че е необходимо да създаде собствена и независима платформа, чрез която да преодолеем ограниченията, характерни за корпорациите. Да работи в тази насока екипът на "Сайнед" ЕООД е подтикнат и от огромното признание, че въпреки многото ограничения, OFRM се ползва успешно за спасяването на човешки животи от авторитетни служби като „Планинска спасителна служба“, „Мобилна спасителна служба“, „Службата за пожарна безопасност“, ГДБОП и други. Куриозен е фактът, че картата OFRM е била инсталирана на таблети, ползвани от мигранти, преминаващи държавната ни граница. Така, след няколко години програмиране, разработване и тестове, днес WildMaps е готов продукт с много възможности.

Ако ви трябва карта за движение в града, изборът е огромен. Търсили ли сте обаче карта за планината на мобилното ви устройство? В планината приложенията, изискващи интернет връзка, са ненадеждни, а изборът сред приложения, които не изискват интернет връзка, е доста ограничен. Възможностите им още повече - предлагат само разглеждане на терен и тук-там някоя пътека, без възможности за навигиране. WildMaps предлага стандартното удобство на навигационните софтуери, с които сме свикнали, но и в планината, плюс опции за маршрутизиране, които никой друг продукт не предлага в световен мащаб. За пример, само с WildMaps е възможно да поискате маршрут за планински велосипед, като определите предпочитания за надморска височина, избор на трудност, избягване на макадам, на дълбоки води, обрасли пътеки, дълбоки коловози и много др.

WildMaps изчислява различни маршрути за 19 методи за придвижване, използвайки 30 категории пътища и пътеки, с възможности за избягване и сигнализация. Продуктът позволява задаване на 50 допълнителни изисквания към пътищата. Той разполага с 37 различни формули за изчисляване на маршрута според зададените параметри. Тези възможности силно ще допаднат на пристрастените към приключения, на търсещи все още девствени кътчета и пътечки, встрани от утъпканите от хора или асфалтирани пътища. WildMaps e полезна, както за хора обичащи планините, така и за определяна на сложни градски и извънградски маршрути, които позволяват избягване на задръстени булеварди, павирани улици, разбити пътища.

WildMaps е платформа, към която могат да се интегрират и други картови продукти. Стартира с българската карта OFRM, но плановете са да се предложи технологията и на други разработчици на карти. Очаква се скоро да има карти и на съседните ни страни, базирани на технологията на WildMaps. След това екипът възнамерява да се насочи и към екзотичните маршрути в Южна Америка, Африка, Австралия и Нова Зеландия.

Естествено, подобно решение не е безплатно. Абонаментът струва 50 лв. на година, а приложението може да се свали от Apple App Store и Google Play Store според типа операционна система. Подробности за продукта може да видите тук: wildmaps.karta.bg



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 3
+ 0
- 0
sffsdf31343

Рейтинг :
10.03 2019 в 17:17 2
+ 0
- 1
Надявам се да бъде полезна.

Рейтинг :
30.04 2018 в 09:39 1
+ 1
- 7
Ми... ще го пробвам но такива приложения под път и над път, а стандарт няма - Google Maps, Waze, Nokia Here WeGo, MapQuest, OpenStreetMaps, BGMaps...
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.