29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Жан Тод стана "Доктор хонорис кауза" на НСА

Президентът на Международната автомобилна федерация (FIA) Жан Тод бе удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на Национална спортна академия „Васил Левски” на тържествена церемония в Аула „Максима“ на спортната академия. Французинът е на официално посещение у нас по случай 60-та годишнина на Съюза на българските автомобилисти. 

Пожелавам успех на г-н Тод в неговата благородна кауза и мога да заявя, че ние всички подкрепяме тази кауза и ще се включим активно в нея. И го уверявам, че Национална спортна академия ще бъде отворена за него и неговите лекции“ каза в обръщението си ректорът на НСА професор Пенчо Гешев, който връчи символите на почетното звание.

Преди да изнесе своята първа академична лекция на тема „Социалната отговорност на спортните шампиони и спортни организации по примера на кампанията на ФИА - 3500 живота“

Вие съчетавате шампионския талант с научните постижения и патриотичния сантимент, който е в сърцата на всички тези, които постигат големите успехи, затова искам преди всичко да изкажа моята огромна благодарност за присъждането на тази престижна титла. Академията и нашия спорт са в силна връзка, първо, чрез науката – без наука не може да има автомобилен спорт и второ – ние споделяме еднакви убеждения за това, че спорта чрез своите ценности допринася светът да бъде едно по-добро място“, сподели Жан тод

В лекцията си г-н Тод представи историята на Международната автомобилна федерация, която той оглавява от 2009 година. Той очерта основните моменти от нейното развитие, крайъгълните камъни в автомобилния спорт като цяло и предизвикателствата, които посреща непрекъснато във връзка с развитието на автомобилната индустрия. Той наблегна на това, че от създаването си през 1904 година ФИА поддържа фундаменталните принципи – изпълнение и безопасност.

И именно безопасността на хората, които карат по целия свят е в основата на мисията на организацията и на клубовете, които членуват в нея. ФИА влага своята енергия в подобряване на безопасността на движението по пътищата в световен мащаб, чрез дискусии с организации и производители, както и чрез инициативи и информационни кампании, една от които е тазгодишната „3500 живота“.

В нея се включват редица лица от спорта и шоубизнеса, като Фернандо Алонсо, Антоан Гризман, Фелипе Маса, Рафаел Надал, Нико Розберг, Мишел Йео и Фарел Уилямс и отправят своите послания за сигурността при шофиране в над 700 града в цял свят, в това число и в София“.

Искам да наблегна на това, че повече от 110 години моторният спорт се ангажира със сигурността и комфорта, правейки мобилността синоним със свободата и независимостта“ каза, още г-н Тод.

По-късно Тод се включи и в официалното честване на юбилея на СБА в Централния военен клуб в София. 



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:35 2
+ 0
- 0
sffsdf26787

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:31 1
+ 0
- 0
sffsdf26787
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.