20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Женева: Обновеният Nissan Qashqai идва с автономна система

Звездата на Nissan в Женева e фейслифтът на второто поколение Qashqai. Кросоувърът е получил по-изискан интериор, нови опции и преработено шаси. Хит в обновения модел, обаче, е технологията за автономно управление ProPILOT, която контролира завиването, ускорението и спирането при магистрално движение в една лента, налична от следващата година.

Промените в Nissan Qashqai са особено очевидни в интериора, където виждаме подобрена конфигурация, по-качествени материали и куп модерни технологии. Напълно ново е топ нивото на оборудване Tekna+, включващо нови седалки, тапицирани с висококачествена и мека кожа Nappa с луксозна 3D обработка на кожата за централните панели.

Нов е и D-образният мултифункционален волан с хромирана декорация. На него е монтиран 4-посочен контролер за дисплея на водача, за по-интуитивно използване и „по-кратко отвличане на вниманието от пътя”. Инфоразвлекателната и навигационна система NissanConnect, е с нов потребителски интерфейс.

В допълнение към модернизацията на интериора, екстериорът на Qashqai е освежен, а подобренията включват напълно променена предна част с нова „V-motion” радиаторна решетка на Nissan. Бронята и предния капак са нови, с ревизирани светлини и по-голяма разлика между халогенните и LED фаровете. Разпознаваемият светлинен мотив с форма на „бумеранг” отзад е разширен и включва модерен 3D ефект на лещите. Цветовата палитра е разширена с два нови цвята - Vivid Blue, в който Nissan представи модела на пресконференцията в Женева, и Chestnut Bronze.

За подобрено пътно поведение, инженерите на Nissan са модифицирали окачването, амортисьорите и системите за завиване. Подобрена употреба на абсорбиращи материали и увеличена дебелина на стъклата са довели до намаляване на шума от колелата, работата на двигателя и вятъра. Налични са нови 17, 18 и 19-цолови алуминиеви джанти с аеродинамично оптимизиран.

Системата Интелигентно аварийно спиране (Intelligent Emergency Braking) е модернизирана с функция за Разпознаване на пешеходци. Предупреждението за приближаващ трафик отзад (Rear Cross Traffic Alert), целта на което е да минимизира ударите с ниска скорост, когато маневрирате на заден ход, се предлага за пръв път в Qashqai. Автомобилът продължава да се предлага с Разпознаване на пътни знаци, Предупреждение в случай на умора и разсейване (Driver Attention Alert), Интелигентен паркинг асистент (Intelligent Park Assist), Интелигентна система за 360 градусов обзор около автомобила (Intelligent Around View Monitor), Предупреждение за обект в сляпата зона на водача (Blind Spot Warning) и Предупреждение при напускане лентата на движение (Lane Departure Warning).



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:53 1
+ 0
- 0
sffsdf22095
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.